جاهای دیدنی شازند
شهرستان شازند در جنوب غربی استان مرکزی واقع شده است. از جنوب و جنوب غربی به (استان لرستان) و از غرب به شهرستان ملایر (استان همدان) محدود میشود.قدمت شهر شازند (مرکز شهرستان) به دوره قاجاریه میرسد. این شهر در زمان قاجار به نام ادریس آباد شناخته شده است. بعد از عبور راه آهن سراسری از این ده و احداث ایستگاه به علت وجود کوهی که در کنار ایستگاه قرار داشت به شازند نام گذاری شد؛ و پس از مدتی ادریس آباد و مناطق همجوار به نام شازند خوانده شدند. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی شازند بیشتر آشنا شوید.
چشمه کیخسرو
چشمه کیخسرو یا بلاغ حک، در هفت کیلومتری شمال غرب شازند، در دامنه جنوبی کوه راسبند، در کنار کوه بلاغ واقع شده است. میزان آبدهی این چشمه به طور متوسط نزدیک به ۳۰۰ لیتر در ثانیه ست. آب این چشمه زمین های کشاورزی روستاهای حک بالا – حک پایین و تحت محل رو مشروب میکند. این چشمه، از نوع کارستیکی محسوب میشود. از نظر کیفیت آب این چشمه نیز جزو آبهای مطلوب و مناسب است. چشمه بلاغ حک از مکانهای اسطورهای ایران به شمار میرود و همان داستان کیخسرو و غار کیخسرو رو با این چشمه ارتباط دارد. بنا به قولی کیخسرو قبل از اینکه به غار پناه ببرد، خود را در این چشمه شستشو داده و سپس به غار پناه برده است.
چشمه عمارت
چشمه عمارت شامل چندین چشمه است که در روستای عمارت در ۲۶ کیلومتری جنوب شازند و در مسیر شازند- خمین قرار دارد. تعداد این چشمهها زیاد است به طوری که در داخل مسجد، محوطه مسجد و منازل مسکونی، آب از زمین خارج میشود. آب این چشمهها در دریاچهای به وسعت ۲۰۰۰ مترمربع انباشته شده و محلی برای شنا و بازی کودکان منطقه میباشد. آب پس از سرازیر شدن از این دریاچه به صورت کانال، آب کشاورزی چندین روستای دیگر را تأمین مینماید.
امامزاده عبدالله سورانه
امامزاده عبدالله ابن احمد روستای سورانه در ۷ کیلومتری شهر شازند و ۴۵ کیلومتری جنوب غربی شهر اراک، در دل کوهپایه های قله سر به آسمان کشیده شهباز بلندترین قله استان مرکزی واقع شده است.این امامزاده به علت دارا بودن آب و هوای مساعد و فضای مناسب در فصول گرم و معتدل، هر ساله در ایام تعطیل پذیرای زائران زیادی از سراسر شهرستان و استان میباشد. این بقعه در دامنه سرسبز و در مجاورت یک چشمه سار طبیعی قرار دارد و به زبان محلی به این موقعیت قبه چشمه میگویند و بنای پیشین بقعه از خشت و گل بوده و بنای فعلی از آجر و آهن است. در ضریح مربع شکل زیارتگاه، قبر منور قرار گرفته است.
منطقه شکار ممنوع چال خاتون
این زیستگاه طبیعی با ۱۳ هزار و ۸۹۷ هکتار وسعت و اکوسیستم کوهستانی، تپه ماهوری ودشتی، یکی از چشم اندازهای زیبای طبیعی کشور را به خود اختصاص داده و از نظر ظرفیت های تنوع زیستی گیاهی و جانوری غنای زیادی دارد. منطقه چال خاتون شازند با بهره مندی از منابع آبی دایمی و فصلی، ترکیبی از مراتع سرسبز و نواحی صخره ای و دشت، برای زیست حیات وحش بسیار مساعد بوده و مجموعه ای از انواع گونه های گیاهی و جانوری را در خود دارد.
غار سوله خونزا
این غار در کوههای «شمسآباد» واقع شده و نزدیکترین راه آن از طریق جاده اراک – شازند، در تقاطع راه روستای «قدمگاه» است. در طرف راست دیواره سنگی کوه، دهانه اولیه غار نمایان است و دهانه اولیه غار نمایان است و دهانه دوم در ارتفاعات بالاتر قرار دارد. نام سوله خونزا یا «سوله خونزاب» به معنی «سوراخ خانه چشمهدار» است. طول این غار ۲۷ متر و عرض آن ۵/۱ متر است. در قسمتهای بالاتر این غار، غار دیگری وجود دارد که چشمههای آب گوارا دارد. این غار شامل دو دهانه است و در انتهاى آن حوضى با ساروج ساخته شده است. دسترسی به این غار از دو راه امکان دارد اول از طریق عقیل آباد گوار چشمه پهن گلشن آباد و قره کهریز و مسیر دوم از روستای علیم آباد جاده شوسه اراک-شازند قدمگاه کوه شمس آباد.
پیست اسکی شازند
پیست اسکی شازند که در ارتفاع ۲۷۶۰ متری در ۲۵ کیلومتری شهر شازند و ۵۵ کیلومتری اراک در استان مرکزی واقع شده است، با مسیری به طول ۶۰۰ متری از امکاناتی نظیر سه دستگاه تله سیژ و رستوران برخوردار است. پیست شازند تنها در فصل زمستان و بهار فعال است و از استان های همدان و لرستان نیز گردشگر جذب می کند.
روستای رضا آباد سربند
روستای رضاآباد در ۸۰کیلومتری جاده ی اراک -بروجرد واقع شده و از روستاهای بخش سربند شهرستان شازند استان مرکزی می باشد .این روستا قدمتی حدود چهارصد ساله دارد.روستای رضاآباد با طبیعت زیبا و چشمهسارهای بسیار محلی بکر برای گردشگران فراهم کرده است در دامنه ارتفاعات ویل آب(ویلو) و ویلک در منطقه ییلاقی روستای رضاآباد از توابع شهرستان خمین چشمه سارهای فراوانی وجود دارد این چشمهها از بریدگی و شکاف صخرهها به بیرون جاری است و جلوهای زیبا و بکر را به این روستا و منطقه بخشیده است آب این چشمهها برای مزارع کشاورزی پایین دست روستای قلعه آشناخور استفاده میشود سراسر صخرهها و ارتفاعات بالای چشمهها پوشیده از بوتههای گون و گلهای وحشی است که مورد علاقه و بازدید مردم این سرزمین و کسانی که برای تفریح و گردش به این منطقه میآیند، قرار دارد شقایق وحشی، گلهای لاله واژگون و بوتههای سوسن و سنبل در فصل بهار چشم انداز بسیار زیبایی به ارتفاعات اطراف چشمه میدهد .