جاهای دیدنی زاهدان
شهر زاهدان، در محدوده شمالی استان سیستان و بلوچستان و مرکز استان سیستان و بلوچستان می باشد.شهر زاهدان از لحاظ جغرافیایی در محدوده ی مناسبی قرار گرفته است و دارای آب و هوای گرم و خشک است، این شهر در میان کوه هایی واقع شده که از نظر نظامی و تجاری بسیار مهم بوده است و به همین دلیل جاذبه های گردشگری و تاریخی بکر و طبیعی بسیاری دارد. در ادامه مطلب همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی زاهدان بیشتر آشنا شوید.
خانه ابویی زاهدان
خانه ابویی زاهدان، یکی از جاذبههای گردشگری تاریخی در زاهدان است که در اوایل قرن ۱۴ هجری و در سال ۱۳۱۱ به همت استاد محمدعلی محمودی ساخته شد. در اجرا و ساخت این منزل از عناصر معماری سنتی، بومی و منطقهای به خوبی بهره برداری شده است. در ساخت بنا از آجر و خشت خام تواماً استفاده شده اما مصالح غالب مخصوصاً در نما، آجر است. این عمارت امروزه به کارگاه هنرهای سنتی زاهدان تغییر کاربری داده و گردشگران پس از حضور در این شهر، از این مکان بازدید میکنند.
کاروانسرای نصرت آباد
کاروانسرای نصرت آباد که از جاذبه های دیدنی زاهدان است که در جاده بم، زاهدان قرار دارد. این بنای تاریخی که از گل و خشت ساخته شده است، به دوره صفوی باز می گردد و از ویژگی های آن می توان به قرینه و ایوانی بودن بنا اشاره کرد. در اطراف کاروانسرای نصرت آباد، حصاری به چشم می خورد که دارای برج های دایره ای دیده بانی می باشد. این اثر ملی دارای ۶۰ حجره می باشد که باوجود گذر زمان بخش هایی از آن ها، هنوز به چشم می خورند.
بازار رسولی زاهدان
«بازار رسولی» معروف ترین بازار زاهدان است که یک خیابان باریک که در هر دو طرف مغازه وجود دارد و پشت این ردیف مغازه ها بازارچهها و دالانهایی پر از حجرهها و مغازههای متعدد قرار دارد. هرچه به انتهای این بازار نزدیک شوید قیمتها کمتر میشود و میتوانید با قیمت های خیلی پائینی اجناس با کیفیتی بخرید. اجناسی که میشود از بازار رسولی تهیه کرد شامل شلوار لی، کت و کاپشن مردانه، شال و روسری، چای و بدلیجات و … است . پیشنهاد ما به شما این است که از این بازار لوازم برقی و آرایشی نخرید اما شدیدا پیشنهاد میشود که حتما آچار گوشت، که یک نوع ادویه تند محلی است را حتما امتحان کنید.
موزه پست و ارتباطات زاهدان
ماجرای ساخت بنای این موزه به سال ۱۳۱۱ برمی گردد در آن زمان با استفاده از خشت خام و آجر عمارتی به سبک و معماری بومی کویری ساخته شد. این بنا که در ابتدا اداره پست و تلگراف سیستان و بلوچستان بود امروز بعد از مرمت به موزه پست و ارتباطات تبدیل شده است.
مسجد جامع مکی زاهدان
مسجد جامع مکی زاهدان با ۳۳۰۰۰ متر زیر بنا و چهار مناره به ارتفاع ۹۲ متر و پنجاه و دو گنبد که ارتفاع گنبد مرکزی آن به ۴۶ متر میرسد، یکی از بزرگترین مساجد اهل سنت ایران و جهان به شمار میرود.طرّاحی بنای مسجد و معماری داخلی کاری از هنرمندان ایرانی است. نمای بیرونی مسجد یادآور مسجد سلطان احمد و درون آن یادآور مسجد النبی است. مردم بومی داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد در ساخت این بنا همکاری کردهاند،و همهٔ هزینههای ساخت و نگهداری آن توسط کمک های مردمی تامین شده است با این باور که مسجد را مردم نماز گزار باید بسازند.
مسجد زرنج
مردم دیندار و مقید زاهدان در گذشته از ساختن بناهای مذهبی غافل نمانده اند. هنر معماری ایرانی و اسلامی بعد از ورود اسلام به ایران دست به دست هم داده و شاهکاری را خلق کرده است، این شاهکار همان مسجد زرنج با دو مناره پوشیده از مس می باشد که در مقابل زندان زرنج واقع شده است و همیشه محلی برای تعلیم امور دینی به شمار می رفته، بنایی با شکوه که با دستان یعقوب لیث ساخته شده است.
روستای تمین زاهدان
روستایی با چشم اندازهای جذاب، آب و هوای عالی، تاریخی بلند و آب و هوایی خوب که یکی از محبوب ترین جاذبه های زاهدان است. معماری صخره ای این روستا را تبدیل به جاذبه ای منحصربفرد کرده که نمونه ی آن در کمتر جایی از ایران پیدا می شود.
غار لادیز زاهدان
زاهدان در بیشتر روزهای سال هوایی گرم و خشک دارد و از بین جاذبههای طبیعیاش غار لادیز، به دلیل داشتن آبهوای خنک، به یکی از محبوبترین مقصدهای گردشگری تبدیل شده است. این غار طبیعی با ۱۵ کیلومتر طول در روستای لادیز، از توابع زاهدان، قرار دارد و همیشه آبی خنک در آن جریان دارد. صدای چکیدن قطرههای آب روی دیوارها و انعکاس آن موسیقی طبیعیای را در غار به وجود میآورد. این غار مکان مناسبی برای غارنوردی است.
تالاب هامون
یکی دیگر از پدیده های خاص زاهدان، تالاب فصلی این شهر می باشد که کشور افغانستان نیز از زیبایی و برکت این تالاب بهره برده است. وسعت تالاب بسیار زیاد می باشد و به 1600 کیلومتر مربع می رسد که از این مساحت، 350 کیلومتر سهم ایران می باشد، تالاب هامون که در دل خود سه تالاب کوچک دیگررا جای داده است متاسفانه به دلیل ساختن سد توسط افغانستان بر روی این نعمت مهم در اکثر فصول سال خشک می باشد. تالاب هامون پوزک در زاهدان و در مرز افغانستان واقع شده است.