آذربایجان شرقی

جاهای دیدنی خمارلو | آذربایجان شرقی 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

جاهای دیدنی خمارلو

در این مقاله از مجله گردشگری تاپ تراول شما را با جاهای دیدنی خمارلو که یکی از شمالی ترین شهرهای استان آذربایجان شرقی است آشنا خواهیم کرد. پس اگر برنامه سفر به استان آذربایجان شرقی را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید

تور اروپا

خمارلو ( Khomarlu) یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی ایران است. این شهر مرکز شهرستان خدا آفرین می‌باشد. طبق نوشته لغتنامه دهخدا، در گذشته ‌ای نه چندان دور، خمارلو روستایی بود با ۳۹۶ تن سکنه. در آستانه انقلاب سفید، که نقشی عمده در فروپاشی نهایی ساختار ایلی ایران داشت، تیره ای از ایل محمد خانلو، شامل ۶۰ خانوار، از روستای خمارلو بعنوان قشلاق استفاده میکردند.

قصر وینق

روستای وینق مرکز دهستان منجوان است. در ورودی ده بر بلندی کوهی که به رود ارس و قسمت قره باغ و راه اصلی کنار ارس تسلط دارد خرابه ‌های قلعه وینه به چشم می‌خورد. قصر باشکوه کانتور متعلق به ارمنی ثروتمندی به نام طومانیانس بوده (دوران قاجاریه) که محل نگهداری غلات و احشام و همچنین محل زندگی در اتاق‌ های متعدد به چشم می‌خورد. قصر کانتور در دو طبقه و از سنگ‌ های تراشیده شده به شکل مربع ساخته شده‌ است. تاریخ ساخت یا تعمیر آن در سر درب ورودی سال ۱۹۰۷ میلادی را نشان می‌دهد. ساختمان این بنا شباهت زیادی به کلیسای سنت استپانوس در جلفا دارد و بی شک قسمتی از ساختمان به عنوان کلیسا کاربری داشته ‌است.

جاهای دیدنی خمارلو

پل خدا آفرین

یکی از آثار قدیمی و مهم شهرستان پل ‌های قدیمی و تاریخی خدا آفرین می‌باشد. در نزدیکی شهر خمارلو دو پل قدیمی به چشم می‌خورد که یکی خراب شده ولی دیگری تعمیر شده‌ است و هنوز هم برای پیاده قابل استفاده است. طول پل سالم ۱۶۰متر است که ۱۲۰ متر متعلق به ایران و ۴۰ متر متعلق به جمهوری آذربایجان است. محل پل‌ ها تنگ ‌ترین معابر رود ارس می‌باشد که بستر سنگی دارد ولی سایر جاهای محل عبور رود آهکی و نرم است که در آن زمان برای ساختن پل توانایی و امکانات نداشتند.

جاهای دیدنی خمارلو

قصر آینالو

از دیگر جاهای دیدنی خمارلو قصر آینالو می ‌باشد. این قصر در ته یکی از دره‌ ها در روستای آینالو قرار دارد این قصر به ثروتمند معروف ارمنی دوران قاجاریه (طومانیاس) بوده ‌است. از ساختمان با عظمت آن امروزه چیزهای زیادی باقی نمانده‌است. بنای نیمه سالم و باقی ‌مانده این عمارت که در جهت شمال جنوب ساخته شده ‌است در حدود ۱۲*۲۰ متر می‌باشد که قسمت جنوبی آن از در اصلی تا جنوب ۵/۶ متر می‌باشد این ساختمان ۳ طبقه یعنی (قسمت جنوبی) سه طبقه ولی بقیه ساختمان‌ها ۲ طبقه می‌باشد. نامگذاری این قصر به نام آئینه لوبه خاطر سقف فلزی و درخشندگی بیش از حد آن بوده و چون مردم برای اولین بار شاهد این چنین سقفی می‌شدند آن را آئینه لو نامیدند

جاهای دیدنی خمارلو


مقالات بیشتر بخوانید :


 

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *