تالار وحدت
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول شما را با تالار وحدت تهران آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب همراه ما باشید .تالار وحدت تهران که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، تالار رودکی نام داشت، در تاریخ ۳ آبان ۱۳۴۶ توسط محمد رضا شاه پهلوی و فرح پهلوی گشوده شد .تالار وحدت در تهران ، خیابان حافظ، خیابان محمد حسین شهریار (دکتر ارفع سابق) قرار دارد. این تالار چندمنظوره برای اجرای نمایشهای باله، اپرا و کنسرتهای موسیقی ایرانی و اروپایی به ابتکار فرح پهلوی ساخته شد.در روز افتتاح سیمین غانم، سمفونی مرد من را اجرا کرد.
این تالار به نام شاعر پرآوازه ایران قرن سوم هجری رودکی نامیده شد. تالار رودکی در خارج از ایران به نام Tehran Roudaki Hall Opera House شناخته میشد و سازمان باله ملی ایران نیز تا قبل از برچیدگی در سال ۱۳۵۸ در همین مجموعه فعالیت داشتهاست.مجموعه تالار رودکی در اصل شامل دو تالار می باشد. بعد از انقلاب ۵۷ تالار بزرگتر را به تالار وحدت و تالار کوچکتر را به تالار رودکی تغییر نام دادند . پس از انقلاب اسلامی در این تالار بیشتر کنسرتهای موسیقی و نمایشهای تئاتر اجرا می شود.
معماری ساختمان
تالار رودکی و با نام کنونیِ تالار وحدت ؛ یکی از مجهزترین و بزرگترین تالارهای اُپرا، موسیقی و تئاتر ایران است که توسط اوژن آفتاندلیانس (یوگینا آفتاندلیانس) بر اساس مدل نمونهٔ اپرا هال وین ساخته شد و به نام شاعر و نوازندهٔ بزرگ ایرانی ابوعبدالله رودکی در سال ۱۳۴۶ افتتاح گردید. ساخت تالار در خیابان دکتر ارفع (استاد شهریار کنونی) در سال ۱۳۳۶ آغاز و پس از ۱۰ سال با بهترین طراحی داخلی و تجهیزات بینظیر ماشینی نور و صدا، بهرهبرداری و در آبانماه ۱۳۴۶ افتتاح شد. این مجموعه متشکل از دو سالن اجرا به نامهای تالار رودکی و سالن کوچک است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تالار بزرگتر را به وحدت و سالن کوچک را به تالار رودکی تغییر نام دادند. زیر بنای این تالار نزدیک به ۱۵۷۰۰ مترمربع است و شامل یک سالن همکف و سه طبقه بالکن به صورت نعلاسبی است که در مجموع گنجایش ۷۴۰ تماشاگر را دارد. این ساختمان دارای دو زیرزمین ، تالار کنسرت، شامل صحنه و سالن تماشاگران در طبقه همکف و ساختمان اداری است. مساحت کل ساختمان در ۷ طبقه و زیرزمینها به ۲۱۰۰۰ متر مربع میرسد.
ورودی تالار
ورود به بنا از دو ورودی مجزا میسر میشود، ورودی مردم در شمال (نمای شیشه) و ورودی اشخاص در شرق. این بنا یک سالن اصلی با ظرفیت ۹۰۰ نفر دارد و شامل بخشهای دیگر سالن انتظار، بخشهای خدماتی، بخشهای اداری و بخشهای مرتبط با اجرا کنندگان است.سردر ورودی آن در وسط بلوار شهریار واقع شدهاست در نتیجه این بلوار مسیر اصلی ورود به آن است. با عقبنشینی بنا از خیابان حافظ و جدایی آن توسط فضای سبز در واقع بنا از مسیر حرکتی اصلی دور شدهاست.
برنامه ها
در این تالار هنرمندان بزرگ ایرانی مانند فاخره صبا و بهرام بیضایی و مرضیه و بنان و شجریان و حشمت سنجری و پری زنگنه کنسرت و نمایش اجرا کردهاند. همچنین منیر وکیلی در اپراهایی در تالار رودکی همانند اُرفه و اُریدیس با همکاری حسین سرشار، مادام باترفلای، لابوهم، لاتراویاتا و توراندخت نقش داشت.در کنار کنسرتهای هنرمندان ایرانی، ویولونیستها، پیانیستها و رهبران ارکستر نامی جهان چون روجیرو ریچی هنریک شرینگ،کلادیو آرائو در تالار رودکی کنسرت دادند.
مقالات بیشتر بخوانید :
- معرفی کافه نادری ، تهران | Naderi Café
- گذرگاه گردشگری سی تیر | ۳۰th Tir St
- مرکز خرید پالادیوم | یکی از مراکز خرید لوکس تهران
- باغ موزه قصر تهران
- پارک شهر تهران | نخستین پارک پایتخت Park-e Shahr