از آنجایی که کانادا یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا برای تحصیل و کار است، دانشجویان زیادی از سراسر دنیا و البته ایران برای اخذ بورسیه در این کشور اقدام میکنند. در همین راستا ممکن است سوالاتی برای این افراد پیش بیاید مثل اینکه شرایط بورسیه شدن چیست؟ به چه مدارکی نیاز است؟ در چه مقاطعی امکان بورسیه شدن در کانادا وجود دارد؟ و …
چنانچه شما هم قصد تحصیل در این کشور را دارید، اما از شرایط و قوانین آن آگاهی ندارید؛ در ادامه به تمامی این موارد پرداخته شده است تا راحتتر بتوانید تصمیم خود برای ادامه تحصیل در کانادا بگیرد. همچنین به انواع بورسیه در این کشور پرداخته شده است.
شرایط اخذ بورسیه تحصیل در کانادا
از آنجایی که سالانه تعداد زیادی دانشجو از سراسر دنیا برای اخذ بورسیه و ادامه تحصیل در کانادا اقدام میکنند و از سمت دیگر ظرفیت دانشگاههای این کشور برای اعطای بورسیه به نسبت متقاضیان کمتر است، طبیعی از که تعداد زیادی از درخواستها رد شود. بنابراین فرد باید شرایط ویژه و خاصی داشته باشد تا از طریق بورسیه برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا موفق شود.
این شرایط به نوع بورسیه ارتباط مستقیمی دارد. برای تحصیل در کانادا سه نوع بورسیه وجود دارد که عبارتند از Scholarships, grants, fund . به طور مثال در بورسیه از نوع اسکالرشیپ شرایط تحصیلی متقاضیان در اولویت قرار دارد و به معدل دانشجو در مقاطع پیشین، سوابق علمی و پژوهشی و مدرک زبان تأکید ویژه شده است.
از آنجایی که شرایط با توجه به دانشگاه و موارد دیگر بسیار متنوع است، میتوانید از طریق مجموعه مای اسمارت اپلای که خدماتی چون اسمارت سرچ را ارائه میدهد، دانشگاههای مطابق با شرایط خود را جستجو کرده و در مورد شرایط اعطای بورسیه در هر یک از دانشگاهها، مطالب بیشتری بدانید.
شرایط بورسیه تحصیلی در کانادا برای مقاطع مختلف
در تمامی مقاطع میتوان برای گرفتن بورسیه و ادامه تحصیل در کانادا اقدام کرد، با این تفاوت که بورسیه شدن در مقطع کارشناسی سختتر از ارشد و دکترا است. برای همین بهتر است برای مقطع کارشناسی ابتدا ویزای تحصیلی کانادا و پذیرش در یک دانشگاه را دریافت کنید و بعد با نمرات عالی در طول سال تحصیلی اول برای گرفتن بورسیه اقدام کنید.
برای مقطع ارشد نیز باید از شرایطی چون رزومه قوی، نمرات عالی در مقطع لیسانس، مقالات معتبر بینالمللی برخوردار باشید. توصیه نامههای اساتید و سن مناسب نیز از دیگر شرایطی است که به اخذ بورسیه تحصیلی کانادا کمک خواهد کرد. برای مقطع دکترا هم به دو شکل دستیار آموزشی و دستیار تحقیقاتی میتواند اقدام کند که با توجه به نوع بورسیه شرایط هر کدام متفاوت خواهد بود.
رشتههای پرطرفدار برای اخذ بورسیه تحصیل در کانادا
هیچ محدودیتی در مورد رشته مدنظر برای تحصیل در کانادا وجود ندارد و افراد در رشتههای مختلفی میتوانند برای بورسیه شدن، اقدام کنند. با این وجود برخی رشتهها برای این امر محبوبتر و پرطرفدارتر هستند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
رشته طراحی لباس
طراحی لباس یا طراحی مد یکی از رشتههای پرطرفدار برای تحصیل در کانادا است. بورسیه تحصیلی هم در آن رشته اعطا میشود که شامل کمک هزینههای تحصیلی و جوایز متعددی چون جایزه آلفرد سونگ و جایزه یادبود ادل تورکوت در دانشکده مد و … است.
رشتههای بهداشت، مهندسی و علوم انسانی
یکی از انواع بورسیه تحصیل در کانادا، بورسیه وانیر در مقاطع تحصیلات تکمیلی نام دارد که در رشتههای مختلف مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و مهندسی اعطا میشود. دانشجویان دکترایی که موفق به اخذ این بورسیه شوند سالانه مبلغ 50،000 دلار کمک زندگی در کانادا دریافت میکنند و این کمک هزینه به مدت سه سال به فرد داده میشود.
رشته MBA
یکی از رشتههای تجاری و حرفهای مهم در سراسر دنیا MBA است. گرچه کمک هزینه برای این رشته ممکن است از سایر موارد کمتر باشد اما میتوان برای بورسیه شدن در آن اقدام کرد، به شرطی که دانشجو دارای رزومه قابل قبولی باشد. برنامه بورسیه تحصیلات تکمیلی انتاریو یکی از مهمترین بورسیهها در این رشته بوده که برای مقطع ارشد و دکترا است و دانشگاههای محدودی چون دانشگاه کارلتون، دانشگاه واترلو، دانشگاه ویندزور و دانشگاه یورک آن را اعطا میکنند.
بورسیه دانشگاه تورنتو ویژه ایرانیان
از آنجایی که در حادثه هواپیمای اوکراینی 6 دانشجو از دانشگاه تورنتو حضور داشتند، این دانشگاه برای تکریم و زنده نگه داشتن یاد این دانشجویان اقدام به اعطای بورسیه تحصیلی خاصی برای ایرانیان کرده است. این بورسیه تحصیل در کانادا به دانشجویان که در وضعیت مالی مناسبی قرار ندارند، تعلق میگیرد.
مدارک لازم برای بورسیه تحصیل در کانادا
علاوه بر شرایط و در صورتی که دانشگاه مدنظر برای اخذ بورسیه را پیدا کردید برای این امر باید مدارکی را هم آماده کنید که عبارتند از: مدارک تحصیلی اسکن شده همراه با ترجمه، عکس 3.5 در 4.5، مدرک زبان آیلتس یا تافل، ریز نمرات اسکن شده همراه با ترجمه، کد پستی و آدرس دقیق دانشجو، ارائه انگیزه نامه یا SOP، ارائه توصیه نامه.
در صورت ارائه این مدارک و موفقیت فرد در اخذ بورسیه از دانشگاه مدنظر، دانشجو باید برای درخواست ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرده و با مدارک مورد نیاز به سفارت مراجعه کند. خوشبختانه این مرحله زیاد طول نخواهد کشید و فرد میتواند تنها در مدت 9 هفته ویزای خود را برای تحصیل در کانادا دریافت کند.
با خدمات مای اسمارت اپلای آسوده خاطر باشید
بدون شک پروسه بافتن دانشگاه مناسب برای گرفتن بورسیه تحصیل در کانادا، نیازمند دریافت مشاوره دقیق و آگاهی از شرایط این کار از سمت موسسات معتبر فعال در این زمینه است. در همین راستا مجموعه مای اسمارت اپلای به کمک کادر مجرب و حرفهای خود در تمامی مراحل همراه شما خواهد بود.