آشنایی با بهترین رستوران های تفلیس
در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری تاپ تراول درباره بهترین رستوران های تفلیس ، سخن خواهیم گفت.
تفلیس، پایتخت و بزرگترین شهر گرجستان و شرق اروپاست.
این شهر در دو طرف رود کورش (به گرجی متکواری) قرار دارد. جمعیتی حدود ۱٫۵ میلیون نفر در آن زندگی میکنند. تفلیس در قرن پنجم میلادی و توسط واختانگ یکم پادشاه گرجستان باستان یا همان ایبریا بنیانگذاری شده و به سبب چشمههای آب گرم آن، «تبریز» نام گرفت که سپس دگرگون گشت و به ریخت “تفلیس” درآمد.
تفلیس در جنوب شرق اروپا قرار دارد، موقعیت مکانی تفلیس یعنی قرارگرفتن آن در مسیر شرق و غرب، این شهر را نقطهٔ اتصال امپراتوریهای رقیب گوناگون قرار میدادهاست و امروزه موقعیت آن را به عنوان یک مسیر مهم برای انرژی جهان و پروژههای بازرگانی و مسیر اتصال دو قاره اروپا با آسیا را تضمین میکند.
تفلیس در قرن پنجم میلادی و توسط واختانگ یکم پادشاه گرجستان باستان یا همان ایبریا بنیانگذاری شده و به سبب آچشمههای آب گرم آن، «تْبیلیسی» (مشتق از واژهٔ «تْبیلی» به معنای گرم؛ منسوب به چشمههای آب گرم تفلیس) نام گرفته است.
تفلیس در جنوب شرق اروپا قرار گرفته است، موقعیت مکانی تفلیس یعنی قرار گیری در مسیر شرق و غرب، این شهر را نقطهٔ اتصال امپراتوریهای رقیب گوناگون قرار میداده است و امروزه موقعیت آن را به عنوان یک مسیر مهم برای انرژی جهان و پروژههای بازرگانی و مسیر اتصال دو قاره اروپا با آسیا را تضمین میکند.
+ مراکز خرید تفلیس را بیشتر بشناسید
+ معرفی مرکز خرید تفلیس مال | گرجستان
رستوران های تفلیس
با توجه به علاقه مردم تفلیس به رستوران رفتن و دور هم بودن، رستورانهای متنوع و زیادی در این شهر وجود دارند.
بیرون غذا خوردن یکی از رایجترین پدیدههای اجتماعی گرجستان محسوب میشود؛ بنابراین تفلیس، پایتخت آن رستورانهای زیادی دارد که پاسخگوی هر سلیقهای هستند. اکثر رستورانهای کشور غذاهای سنتی ارائه میکنند، اما گزینههای دیگری شامل غذاهای ایتالیایی، آسیایی، خاورمیانهای و هندی هم وجود دارند. آیا کنجکاو هستید که بدانید رستورانهای محبوب مردم محلی کجا هستند؟ اگر این راهنما را دنبال کنید برخی از بهترین رستورانهای تفلیس را به شما معرفی میکنیم.
ازو
«اِزو» (Ezo) در زبان گرجی به معنی حیاط است و نام آن کاملاً با رستوران همخوانی دارد. این رستوران در حیاط یک خانه مسکونی واقع شده و بر روی مواد اولیه ارگانیک و سالم تمرکز دارد که مستقیماً از مزرعهداران بومی تهیه میشود. در اینجا میتوانید هم غذاهای گوشتی و هم چند گزینه گیاهی سفارش دهید.
لولیتا
این کافه که به سبک شهری طراحی شده، تقریباً جزو الحاقات جدید افق رستورانهای شهر تفلیس به حساب میآید. «لولیتا» (Lolita) با موسیقی زیبا، حال و هوایی عالی و یک آشپزخانه باز، جزو رستورانهای هیجانانگیز شهر محسوب میشود که ساکنین منطقه علاقه زیادی به آن دارند. به لولیتا وارد شوید و همزمان که بیرون نشستهاید و از نوشیدنی خود لذت میبرید، به تماشای مهارت آشپزها بپردازید که غذا را جلوی چشمانتان آماده میکنند.
ماپشالیا
«ماپشالیا» (Mapshalia) بیشتر به یک کافه شباهت دارد تا یک رستوران اما برای بسیاری از مردم محلی شبیه به یک گوهر پنهان و ارزشمند است. در اینجا میتوانید غذاهایی به سبک خانگی را پیدا کنید. البته تمام این غذاهای لذیذ قیمت بسیار پایینی هم دارند. این کافه در محل سابق یک بلیط فروشی سینما قرار دارد و هنوز هم نقاشی دیواری از آن زمان را روی دیوارش میتوانید مشاهده کنید.
پایپس برگر جوینت
تفلیس برگر فروشیهای زیادی دارد اما «پایپس» (Pipes) یکی از بهترین گزینههایی است که مردم محلی به آن توجه زیادی دارند. قیمتهای این رستوران پایین بوده و غذاها با حجم متوسطی ارائه میشوند. پایپس به سرعت شهرت پیدا کرد و اگر شما هم میخواهید چیزی متفاوت از غذاهای سنتی گرجستان را تجربه کنید، باید حتماً به آن سر بزنید. مطمئناً از انتخابتان راضی خواهید بود.
آزارپشا
«آزارپشا» (Azarphesha) به مشتریان طیفی بسیار وسیع از ۱۵۰ نوشیدنی طبیعی و نایاب را پیشنهاد میکند که در کشورهای گرجستان، فرانسه، ایتالیا، لبنان و اسپانیا درست شدهاند. منوی اینجا شامل غذاهایی فصلی الهام گرفته شده از دستور پختهای قدیمی گرجی با تأثیراتی از ایران و یونان است.
۸۰۰۰ موساوالی
«۸۰۰۰ موساوالی» (8000 Mosavali) که میتوان به ۸۰۰۰ قدیمی ترجمهاش کرد، به قدمت چند هزار ساله کشور گرجستان در زمینه ساخت نوشیدنیهای ویژهاش اشاره دارد. در منوی مخصوص نوشیدنی طیف بسیار متنوعی را خواهید دید که بر اساس برخی کیفیتهای مخصوص گلچین شدهاند. در حال حاضر این رستوران ۷۹۰ نوع از ۱۶۱۰ نمونه خود را به مشتریان ارائه میکند. منوی غذا شاید به همان اندازه وسیع نباشد، اما به خوبی با نوشیدنیها هماهنگی دارد.
تسیسکویلی
یکی دیگر از رستورانهای معروف بین مردم تفلیس «تسیسکویلی» (Tsiskvili) است که در بیرون از مرکز شهر قرار دارد. این رستوران برخی از غذاهای معمول گرجستان را به مشتریان ارائه کرده و میتوانید همزمان از اجرای زنده موسیقی و رقص سنتی این کشور نیز لذت ببرید.
زاخار زاخاریچ
«زاخار زاخاریچ» (Zakhar Zakharich) یکی از بهترین رستورانهایی است که میتوانید برای خوردن «خینکالی» یا همان کوفتههای معروف گرجی امتحان کنید. این رستوران یکی از معدود جاهایی به شمار میرود که هنوز هم خمیرش را با دست درست کرده و کوفتههایش را با گوشت بره پر میکند. این طرز تهیه اصیلترین روش پخت این غذای باستانی محسوب میشود.
فانیکولار
اگر دوست داشتید شامی متفاوت با مناظر پانورامیک از شهر داشته باشید، باید حتماً به «فانیکولار» (Funicular) سر بزنید. این رستوران جایی عالی برای دورهمیهای شبانه است و میتوانید آن را در «پارک متاتسمیندا» (Mtatsminda) پیدا کنید. البته برای دسترسی به آن باید سوار واگن های کابلی شده یا تاکسی بگیرید. منویی بسیار وسیع از غذاهای گوناگون مانند گوشت گاو یا سوپ غذای دریایی را پیش روی خود میبینید و متخصصینی شما را در انتخاب نوشیدنی مناسب همراهی میکنند. تنها کاری که باید بکنید، تکیه دادن و لذت بردن از مناظر پیش رویتان خواهد بود.
داین هال
«داین هال» (Dine Hall) به تازگی افتتاح شده و در مرکز تفلیس قرار دارد. فضای این رستوران به دو قسمت مخصوص سیگار و با ممنوعیت سیگار تقسیم میشود. اینجا یک کافه و یک رستوران محسوب میشود. فضای داخلی آن بسیار شیک و مجلل طراحی شده اما مهمترین ویژگیاش غذاهای شگفت انگیزش هستند. لیموناد نعنایی، سالاد و میگو و دسر پَشِن فروت را به شدت توصیه میکنیم. جدای از غذا میتوانید نمایشگاه هنری ماهیانهای که از آثار هنرمندان گوناگون برپا میشود را هم تماشا کنید. مهمانان میتوانند از این آثار خریداری کنند.