انواع باقلوا
باقلوا، یکی از خوشمزه ترین دسر های ترکیه که طعم بی نظیر آن دل و هوش هرکسی را می برد. حتی اگر عاشق شیرینی نیستید، در طول سفر با تور ترکیه طعم بی نظیر باقلوای استانبول را از دست ندهید. این شیرینی محبوب و دوست داشتنی معمولا از لایه های آرد خمیر شده و مغز های گردو و پسته تهیه شده و با شهدی که از گلاب و زعفران و یا عسل شیرین می شود. در کنار تماشای مکان های دیدنی ترکیه، در یکی از کافه های استانبول بنشینید و با سفارش یک قهوه ترک و باقلوای مخصوص ترکی خستگی جان را به در کنید. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با انواع باقلوا بیشتر آشنا شوید.
بورما | Burma
یکی دیگر از انواع باقلوا که بسیار هم پرطرفدار است بورما ترکی است. مشخصه این باقلوا ظاهر آن است و ترکیباتش مثل بقیه باقلواهاست. برای تهیه باقلوای بورما چند لایه خمیر فیلوی بسیار نازک را روی هم قرار می دهند و لای لایه ها مغزیجات خرد شده مثل گردو، پسته و بادام قرار می دهند. بعد خمیرها را رول می کنند و باقلواها را با کره می پوشانند و می پزند. در آخر هم باقلواها را مقادیر زیادی شربت و شهد شیرین می کنند.
بلبل یواسی | Bülbül yuvası
بلبل یواسی به معنای آشیانه بلبل است و یکی از مشهورترین انواع باقلوای ترکی محسوب می شود. اسم این باقلوا به دلیل ظاهر گرد و آشیانه مانندش است. خمیرهای فیلو را به شکل دایره درمی آورند و وسط آن ها را با مغزیجات و اغلب پسته پر می کنند. طرز تهیه این باقلوا تقریبا مشابه طرز تهیه باقلوای بورما است و تنها تفاوتشان در نحوه شکل دادن خمیر فیلو است. این مدل باقلوا را با مغزیجات مختلف و رنگارنگ پر می کنند و با ظاهر زیبایش برای سوغاتی و هدیه دادن بسیار مناسب است.
فیستیکلی سارما | Fıstıklı Sarma
یکی دیگر از انواع باقلوای ترکی فیستیکلی سارما است که تقریبا مشابه باقلوای ساده است. تفاوت بارز این نوع باقلوا در مقادیر زیادی پسته است که در تهیه آن استفاده می شود و ظاهری سبز رنگ به این باقلوا می دهد. فیستیک در زبان ترکی به معنای پسته است و این باقلوا فقط باید با پسته تهیه شود. خاستگاه اصلی این باقلوای سبز رنگ شهر گازی آنتپ در جنوب شرقی ترکیه است، البته امروزه به هر شهر ترکیه که سفر کنید تمام انواع باقلوا را می توانید پیدا کنید. این باقلوای خوشمزه معمولا همراه با بستنی سرو می شود و ترکیب رنگ و طعم بستنی و باقلوا دسری فوق العاده خوشمزه به وجود می آورد.
شوبیت | Şöbiyet
آخرین مورد از انواع باقلوای ترکی که به شما معرفی می کنیم شوبیت است. برای تهیه باقلوای شوبیت ترکیب شیر و سمولینا را می جوشانند تا به پودینگ غلیظی به نام kaymak تبدیل شود. سپس حدود ده لایه خمیر فیلو را روی هم قرار می دهند و روی هر کدام کره آب شده می ریزند. در آخر خمیرها را به مربع های ۷*۷ سانتی متری تقسیم می کنند و می برند. پودینگ شیری و مغز گردو و پسته را در وسط این مربع قرار می دهند و بعد آن را تا می کنند تا به یک مثلث باقلوایی تبدیل شود. باقلواهای شوبیت را می پزند و در آخر آن ها با شرب و شهد و مغز پسته خرد شده می پوشانند.
سوتلو نوریه | Sütlü Nuriye
سوتلو نوریه یکی از انواع باقلوا ترکی است و تفاوتش با باقلوای معمولی در نوع شربتش است. در تهیه شربت و شهد باقلوا آب کمتری استفاده می شود و به جای آن شیر اضافه می شود. بنابراین این نوع باقلوای خوشمزه ظاهر سفیدتر و شیری تری دارد و طعمی ملایم تر دارد. استفاده از شیر باعث می شود که مقدار کمتری شکر در شربت باقلوا استفاده شود و همین طور به جای پسته که قیمت بالایی دارد از فندق استفاده می شود. به این ترتیب سوتلو نوریه یکی از انواع باقلوای ترکی است که با قیمت کمتری تهیه می شود و به همین دلیل توسط روستاییان تهیه می شد.