اتاق آیینه عمارت محمودیه
در این مطلب از مجله گردشگری تاپ تراول شما را با اتاق آیینه عمارت محمودیه در شهرکرد آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
عمارت محمودیه قدمتی در حدود ۱۴۰ سال دارد و از زیباترین خانه های به جا مانده از معماری دوران قاجار در شهر کرد می باشد. اتاق آیینه بخشی از عمارت بزرگ متعلق به خانواده محمودیه بوده و از یک عمارت قاجاری که محل زندگی خانواده محمودیه بود، به جای مانده است.
باقی عمارت در عملیات عمرانی ساخت خیابان ولیعصر کنونی در شهرکرد در زمان پهلوی دوم از بین رفته و تنها همین اتاق با پلانی چلیپائی و تزئینات معماری دوره قاجار به ویژه آئینه کاریهای نفیس، چند اتاق همجوار و بخشی از حیاط خلوت و ایوان آن بر جای مانده است.
علاوه بر آیینهکاری، اتاق شاهنشین آیینه با استفاده از گچبری، نقاشی و تزیینات چوبی آراسته شده است. این اثر در تاریخ ۹ فروردین ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۲۸۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بخش مهم عمارت محمودیه که تالار یا اتاق آیینه نامیده می شود در واقع اتاق شاه نشین به شکل شکم دریده یا چلیپایی است که در معماری مسکونی قاجاری بسیار دیده می شود. این شکل اتاق در خانه ها و قلعه چالشتر نیز به وفور وجود دارد اما آنچه این اتاق را منحصر به فرد نموده است تزیینات آیینه کاری،گچبری و نقاشی و چوبی جداره ها و سقف است.
علاوه بر آئینه کاری، نقاشیهایی از نقوش پرندگان و گیاهان و … هم به چشم میخورد و از سوی دیگر روی بخاری دیواری هم گچبریهای زیبای کلوخه ای دیده میشود. درهای این اتاق دو لنگهچوبی با تزیینات خورشیدی در کتیبه ها است و شیشههای رنگی بر بالای آن جای گرفتهاند. جرزها خشتی بوده و سقف آنها تخت و تیر پوش است که با پرواز بندی چوبی از زیر تزیین شده است.
عمارت محمودیه پیش از تخریب از اندرونی، حیاط و انبارهای متعدد برخوردار بوده است. در حال حاضر این بنا در اختیار انجمن خوشنویسان استان چهارمحال و بختیاری است و کاربری فعلی آن برای نمایشگاهها و کلاسهای این انجمن است که در اتاق آئینه برگزار میشود.
دسترسی: چهارراه بازار، ضلع غربی خیابان ولی عصر شمالی ، عمارت محمودیه