آش گوجه فرنگی
در این مقاله از مجله سفر و گردشگری تاپ تراول شما را با یکی از خوشمزه ترین آش های ایرانی بنام آش گوجه فرنگی که در هر نقطه از ایران و دستور پخت متفاوتی درست میشود آشنا خواهیم کرد. در این مقاله پرطرفدار ترین دستور پخت آش گوجه فرنگی را برای شما توضیح خواهیم داد با ما همراه باشید
بدون شک برای شما هم پیش آمده است که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید. جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر متفاوت است. غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمیکند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر میتواند شما را سر ذوق بیاورد و سفرههایتان را رنگین کند. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با طرز تهیه آش گوجه فرنگی که از غذاهای سنتی و مقوی ایرانی می باشد و به دلیل اینکه در ایران نیز طرفدار زیادی دارد آشنا کنیم
این آش یکی از آش های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی و از غذاهای محلی شمال کشور و تبریز می باشد که در شهر تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف است. البته این آش در شهرهای مختلف ایران چون تبریز، اردبیل، زنجان، تهران و… با دستور پخت های متفاوتی درست میشود.
در دستور آش گوجه فرنگی از گوجه فرنگی، لوبیا، برنج و سبزی مخصوص این آش استفاده می شود. برخی به سلیقه خود مواد آن را کمی تغییر می دهند. آش گوجه فرنگی به آش آبغوره بسیار شبیه است، اما تفاوت آن ها در این است که در آش گوجه فرنگی از میزان گوجه بیشتری استفاده میشود. اگر می خواهید یک آش گوجه خوشمزه و مقوی درست کنید، در ادامه با طرز تهیه و نکات آن همراه ما باشید.
مواد لازم
- گوجه فرنگی ۱ کیلوگرم
- برنج ۱ پیمانه
- پیاز ۲ عدد
- تره ۲۰۰ گرم
- جعفری ۲۰۰ گرم
- غوره نصف پیمانه
- آبغوره ۱ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
- آب گوشت ۳ پیمانه
- نعناع خشک ۲ قاشق غذا خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
بهتر است لوبیا ها یک شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سریع بپزد.
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه ای مناسب با روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن آن ها، زردچوبه را نیز اضافه کنید. می توانید مقداری از پیازها را برای تزئین آش بردارید.
لوبیا ها را آبکشی کرده و به پیازها اضافه کرده و تفت دهید و ۵ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت به آن اجازه دهید تا پخته شود.
برنج را شسته و آب کشی کنید و بعد از پخته شدن لوبیاها به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
تره و جعفری را پاک کرده و شسته سپس خرد کنید و به همراه غوره به مواد اضافه کنید.
توجه کنید که آب آش باید خیلی تبخیر شده باشد بطوری که مقدار کمی روی سبزی را بگیرد. در این مرحله در قابلمه را گذاشته و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی ها پخته شوند.
بعد از پخته شدن سبزی ها، گوجه ها را شسته و رنده کنید سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به همراه فلفل و ادویه های دلخواه به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.
شعله اجاق گاز را ملایم کنید و به آش گوجه فرنگی به مدت ۳۰ دقیقه وقت دهید تا پخته شود و جا بیفتد و در این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از پخت آش به آن آبغوره اضافه کنید و هم بزنید تا طعم آبغوره را به خود بگیرد. توجه کنید که شعله را خاموش کرده باشید.
نکات پخت
- همانطور که گفته شد در مناطق مختلف از حبوبات مختلف در آش گوجه فرنگی استفاده می کنند. شما می توانید علاوه بر حبوبات گفته شده، عدس، لپه، گندم و… را به آش اضافه کنید.
- در دستور تهیه اصلی آش گوجه فرنگی گوشت وجود ندارد، اما در صورت تمایل می توانید از گوشت چرخ کرده قلقلی شده در آش استفاده کنید.
- در صورتی که آب گوشت را در اختیار نداشتید می توانید از عصاره مرغ یا گوشت استفاده کنید.
- اگر آش گوجه فرنگی شما با اضافه کردن گوجه فرنگی بازم بی رنگ بود، می توانید از ۱ قاشق غذا خوری رب در آش استفاده کنید.
منبع : مجله آشپزی تاپ کوینگ