آش دوغ
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول شما را با آش دوغ ، غذای اصیل اردبیل آشنا خواهیم کرد . در ادامه ممطلب همراه ما باشید.
آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که مانند آش رشته و آش جو در میان ایرانیان از اهمیت زیادی برخوردار است. این آش خوشمزه را در شهرهای مختلف کشورمان با مواد و روش های متفاوتی طبخ می کنند.آش دوغ را تقریبا در همه شهرهای ایرانی می توانید پیدا کنید البته شهرهایی هستند که آش دوغ شان معروف تر و شناخته شده تر است ، از این شهرها می توان به سرعین ، تبریز ، اردبیل ، شیراز ، ارومیه ، رشت ، مازندران و گردنه حیران اشاره کرد. یکی از غذاهای سنتی استان اردبیل که اتفاقا از جمله پرطرفدارترین غذاها برای سحر و افطار ماه مبارک رمضان هم محسوب میشود آش دوغ اصیل اردبیل است.در اینجا قصد داریم طرز تهیه آش دوغ اردبیلی اصیل را به شما آموزش دهیم که بسیار خوشعطر و طعم است و با نزدیکشدن به فصل سرما، خوردن آن خالی از لطف نیست.
مواد لازم برای تهیه آش دوغ
- دوغ: ۲ لیتر
- ماست: ۲ لیتر
- تخم مرغ: ۱ عدد
- برنج: ۱ پیمانه
- نخود خام: ۲/۳ پیمانه
- تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
- نمک وفلفل به مقدار لازم
- سیر 2-3 حبه
مراحل تهیه آش
در ابتدا نخود را با مقدار کافی آب بپزید .
نکتهی مهم برای تهیه این آش این هست که سعی کنید تا دوغ و ماست در حین پخت نبرد به همین علت در ابتدا ماست را با همزن دستی بزنید تا کاملا باز و یکنواخت شود سپس دوغ را به ماست اضافه کرده و دوباره با همزن دستی بزنید تا مخلوط یکنواخت شود.
سپس تخم مرغ را داخل مخلوط ریخنه و دوباره با همزن دستی بزنید تا تخم مرغ کاملا حل شود. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکند.
مایه آش را روی حرارت زیاد بگذارید و برنجی که شسته اید را اضافه کنید و به صورت مداوم هم بزنید تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنید.باید به هم زدن مداوم ادامه بدهید تا مایه به جوش بیاید و شروع به قل زدن کند.
در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردید را اضافه کنید و حرارت را کمتر کنید . دیگر احتیاجی نیست آش را مداوم هم بزنید فقط گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی سبزی آش پخت نخود پخته را اضافه کنید و به مقدار کافی نمک و فلفل سپس سیر رندهشده را نیز اضافه کرده و شعله گاز را کم کنید تا آش خیلی آرام بجوشد.
در صورتی که ترجیح دهید آش کوفته قل قلی داشته باشد میتوانید کوفته ها را با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنید و در انتها با آش سرو کنید.