آش ترشی الموت قزوین
قزوین شهری است دارای آداب و رسوم متنوع و مختلف.یکی از غذاهای معروف و لذیذ استان قزوین به خصوص منطقه الموت آش ترشی می باشد.این آش های به این دلیل شهرت و محبوبیت بسیاری در قزوین دارد؛چرا که تمام مواد و سبزی های مورد استفاده آن تماما کوهی و وحشی می باشند که رنگ و بو وطعم لذیذی را به این آش می دهد.در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه این آش خوشمزه بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم آش
- نخود 300گرم
- لوبیا 300گرم
- عدس 150 گرم
- سبزی آش 2 کیلو
- رشته آش 600 گرم
- سیر داغ 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز داغ 5 قاشق سوپ خوری
- آرد 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- سرکه و کشمش به مقدار لازم
طرز تهیه آش ترشی الموت
حبوبات را به مدت 24 ساعت خیس میکنیم و در ظرفی ریخته و بر روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا پخته شوند . مقدار 2 لیتر آب را درون ظرفی که بر روی حرارت قرار دارد ریخته و ابتدا سبزی آش را که به صورت درشت خرد کرده ایم را به آب اضافه میکنیم . سپس ادویه جات را به آن اضافه میکنیم . دقت داشته باشید که رشته دارای مقداری نمک می باشد پس در ریختن نمک احتیاط داشته باشید. حبوبات از قبل آماده شده که شامل عدس ، لوبیا و نخود می باشد را به آش اضافه میکنیم . در این مرحله نصف پیاز داغ و نصف سیر داغ را اضافه می کنیم سپس آرد را با مقداری آب از آش رقیق کرده ( برای اینکه آردمان هم دما شود و در آش گلوله نشود ) و به موادمان اضافه می کنیم و سریع هم می زنیم . رشته ها را به دو قسمت تقسیم میکنیم و یک قسمت را در ابتدای کار به آش اضافه میکنیم و قسمت دوم را در 10 دقیقه آخر سرو به آش اضافه میکنیم . ترشی این آش به دلیل استفاده از سرکه و کشمش می باشد در هنگام سرو آش میتوانید از آنها استفاده کنید .