غذاهای ایرانی

آبگوشت | یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ایران + طرز تهیه آن 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

در این مقاله از معرفی بهترین غذاهای ایرانی تصمیم گرفتیم تا شما را با آبگوشت که یکی از بی نظیر و محبوب ترین غذاهای سنی ایران است آشنا کنیم. پس اگر تصمیم دارید تا یک آبگوشت خوشمزه و با طعمی فراموش نشدی تهیه کنید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا با طرز تهیه آبگوشت بیشتر آشنا شوید.

یکی از غذاهای اصیل ما ایرانیان که طعمی بی‌نظیر و عالی دارد، آبگوشت است. دستورات مختلفی برای تهیه آبگوشت وجود دارند که می‌توانید هر یک از آن‌ها را انتخاب کنید. دلیل اصلی محبوبیت این غذا، وجود مواد اولیه بسیار مفید و عالی است که سبب شده‌اند تا با غذایی مفید و مغذی روبه‌رو باشید. این غذا با ترشی، سبزی یا سالاد ترکیبی بسیار عالی را ایجاد می‌کند و با نان سنگک طعم خاصی را ارائه می‌دهد. طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی بسیار سهل است و می‌توانید برای کودکان و دیگر اعضای خانواده خود این غذای مغذی را آماده و از خواص آن بهره‌مند شوید.

تور اروپا

طرز تهیه آبگوشت

مواد لازم برای آبگوشت ساده خانگی

  • گوشت گوسفندی با استخوان : ۳۰۰ الی ۵۰۰ گرم
  • دنبه گوسفندی : ۵۰ الی ۱۰۰ گرم
  • سیب‌زمینی متوسط : ۲ تا ۴ عدد
  • پیاز متوسط: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی : ۲ عدد
  • نخود: نصف لیوان
  • لوبیا سفید: نصف لیوان
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • لیمو عمانی: ۲ تا ۳ عدد
  • ادویه آبگوشت: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی در قابلمه

برای آن‌که بتوانید آبگوشتی لعاب‌دار و خوش‌طعمی بپزید، باید نکات مختلفی را رعایت کنید و همچین روند پیش‌رو را با دقت انجام دهید تا غذایی لذیذ را طبخ نمایید. در ادامه به روند تهیه آبگوشت ساده خانگی اشاره می‌کنیم.

اولین مرحله: فراهم کردن مواد اولیه

در این مرحله باید نخود و لوبیا که از محصولات نفاخ هستند را خیس کنید. 24 ساعت قبل از پخت نخود و لوبیا باید در آب خیسانده شوند و آب آن‌ها دو الی سه بار تعویض گردد تا نفخ موجود از بین برود.

دومین مرحله: پختن

گوشت باید به همراه پیاز، گوجه فرنگی، دنبه و حبوبات پخته شود. در این مرحله باید پیاز و گوجه را چند تکه کرده و سپس با حبوبات موجود در قابلمه بریزید. گوشت و دنبه را نیز به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید و سپس به مقدار دوبرابر مواد موجود در قابلمه آب بریزید. شعله گاز را روشن نمایید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. در ابتدا باید شعله گاز زیاد و پس از جوش آمدن آب، آن را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و دیگر مواد موجود به‌خوبی پخته شوند.

سومین مرحله: افزودن سیب زمینی

به‌دلیل بافت متفاوت سیب‌زمینی، باید آن را دیرتر از دیگر اقلام به غذا اضافه کنید. پس از اطمینان از پخته شدن حبوبات و گوشت می‌بایست سیب‌زمینی را به مواد اضافه نمایید. افزودن سیب‌زمینی سلیقه‌ای است و برخی از افراد آن را با پوست و برخی دیگر بدون پوست اضافه می‌کنند. در صورتی که پوست سیب‌زمینی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به دو نیم نمایید، لعابی بی‌نظیر در آبگوشت ایجاد می‌شود.

چهارمین مرحله: افزودن مزه‌ها

در این مرحله تقریباً آبگوشت شما آماده شده است و باید مزه و طعم غذا را تنظیم کنید. نمک، رب گوجه، لیمو عمانی، ادویه آبگوشت و زردچوبه را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید که لیمو عمانی تلخ است و قبل از اضافه کردن به قابلمه باید آن را درون آب خیس نمایید تا تلخی موجود از بین برود. برخی از افراد بعد از یک ساعت که طعم و عطر لیمو خارج شد، آن را از قابلمه خارج می‌کنند تا طعم آن به سمت تلخی متمایل نشود. در این مرحله اگر آبگوشت شما به‌خوبی جا افتاده بود، می‌توانید آن را نوش‌جان کنید.

طرز تهیه آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی در زودپز

برخی از افراد به‌دلیل نداشتن زمان کافی، علاقه‌مند هستند تا در زودپز آبگوشتی عالی را تهیه کنند. در این شرایط دو راه پیش‌روی شما قرار دارند که می‌توانید هر یک را انتخاب نمایید.

در روش اول می‌توانید تمامی مواد اولیه را درون زودپز بریزید و پس از یک ساعت شاهد آبگوشی جا افتاده باشید.

در روش دوم نیز می‌بایست در سه مرحله آبگوشت خود را آماده کنید. در مرحله اول گوشت، حبوبات، آب و ادویه‌جات را درون زودپز بریزید و پس از نیم ساعت درب آن را باز کنید؛ سپس سیب‌زمینی و گوجه فرنگی را اضافه نمایید و 15 دقیقه بعد آن را خاموش کنید تا مواد به‌‌خوبی پخته شوند. در مرحله آخر نیز لیمو عمانی و نمک را اضافه کنید و پس از ده دقیقه غذای شما آماده خواهد بود.

بدون شک روش دوم کیفیت بالاتری دارد و اقلام موجود نظیر سیب‌زمینی یا حبوبات بافت خود را از دست نمی‌دهند.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی مرغ

برخی از افراد به گوشت گوسفندی علاقه‌مند نیستند و گوشت مرغ برای آن‌ها دل‌انگیزتر است. مرغ می‌تواند در آبگوشت طعمی متفاوت را نسبت به گوشت ایجاد کند و بدون شک این نوع از آبگوشت نیز طعمی عالی خواهد داشت. برای آبگوشت ساده خانگی مرغ، روند ساده‌تری پیش‌روی شما قرار دارد و دقیقاً باید همانند آبگوشت با گوشت گوسفندی پیش بروید و به‌جای اضافه کردن گوشت، از مرغ استفاده نمایید. برای تهیه آبگوشت ساده خانگی مرغ باید مراحل زیر را طی کنید.

  1. ابتدا حبوبات را خیس نمایید تا نفخ آن از بین برود. بهتر است 24 ساعت قبل از پخت، آن‌ها را بخیسانید.
  2. پس از پخت حبوبات، مرغ را به آن اضافه کنید که اضافه کردن مرغ باید حدود یک الی یک ساعت‌ونیم پس از پخت حبوبات باشد.
  3. به‌دلیل کوتاه بودن زمان پخت مرغ می‌توانید سیب‌زمینی و گوجه فرنگی را نیز به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید تا لعاب خوبی در آبگوشت ایجاد شود.
  4. پیاز را نیز همراه با رب گوجه فرنگی به محتویات موجود اضافه کنید و اجازه دهید تا آبگوشت به‌خوبی پخته شود.
  5. در این مرحله می‌توانید ادویه‌جات و نمک غذا را نیز اضافه کنید و نیم ساعت اجازه دهید تا به‌خوبی طعم و عطر غذا به مشام برسد.
  6. نکته مهم این است که در آبگوشت خانگی مرغ بهتر است از لیمو عمانی استفاده نکنید تا غذا طعم سوپ را به خود نگیرد.

طرز تهیه آبگوشت

نکات طلایی طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی

در زمان تهیه آبگوشت ساده خانگی باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید تا طعم این غذا بهتر از همیشه شود.

  • این غذای لذیذ باید به‌صورت ملایم و آهسته پخته شود و به زمانی در حدود 4 الی 5 ساعت نیاز دارد تا به‌خوبی جا بیفتد. در این شرایط هرگز عجله نداشته باشید و سعی کنید تا شعله گاز را کم نمایید و اجازه دهید تا آبگوشت شما به آرامی پخته شود.
  • قابلمه مورد نیاز برای آبگوشت اهمیت بسیاری ندارد و می‌توانید در هر قابلمه‌ای آن را بپزید؛ اما اگر آبگوشت در طرف سنگی تهیه گردد، طعمی بی‌نظیر خواهد داشت. ظروف چدنی و مسی نیز می‌توانند برای تهیه آبگوشت گزینه‌های بسیار خوبی باشند.
  • استفاده از ادویه آبگوشت الزامی نیست؛ اما اگر از آن استفاده کنید، بدون شک طعمی نوستالژی را خواهید چشید.
  • بهتر است برای طبخ آبگوشت از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده کنید یا می‌توانید قلم گوسفندی نیز به آبگوشت اضافه کرده تا مزه غذا را تغییر دهید.
  • پس از اضافه کردن گوشت در صورت ایجاد کف روی آبگوشت، می‌توانید کف موجود را با قاشق بردارید و آن را دور بریزید.
  • اگر تمایل دارید تا رنگ آبگوشت شما بهتر باشد می‌توانید رب گوجه را درون کمی روغن تفت دهید و سپس به آبگوشت خود اضافه کنید.
  • می‌توانید در کنار زردچوبه و ادویه آبگوشت از ادویه‌های دیگری نیز استفاده کنید و طعم آبگوشت را تغییر دهید.

سوالات متداول

  • مدت زمان پخت آبگوشت در قابلمه و زودپز چقدر است؟

اگر تمایل داشته باشید تا آبگوشت را در قابلمه تهیه کنید، به زمانی حدوداً 5 ساعته نیاز خواهید داشت و در صورتی که تمایل به تهیه آبگوشت در زودپز دارید، طی یک الی یک ساعت‌ و پانزده دقیقه آبگوشتی لعاب‌دار را خواهید چشید.

  • نوع گوشت انتخابی برای آبگوشت اهمیت دارد؟

بله؛ گوشت باید از نوع گوسفندی و با استخوان و دنبه باشد تا طعم غذا بهتر و لذیذتر گردد.

آیا می‌توان از گوشت‌های دیگری نیز برای تهیه آبگوشت استفاده کرد؟

بدون شک بله؛ شما می‌توانید با توجه به ذائقه خود از گوشت مرغ، شترمرغ و… استفاده کنید؛ اما باید به مدت زمان مورد نیاز برای پخت گوشت مورد استفاده دقت نمایید.

سخن پایانی

با توجه به وجود خواص بی‌نظیر در آبگوشت می‌توانید این غذای اصیل را در منزل تهیه کنید. آبگوشت هم با گوشت گوسفندی و هم با گوشت مرغ قابل تهیه است و این موضوع به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. مواد اولیه این غذای بی‌نظیر شامل گوشت، حبوبات، سیب‌زمینی، پیاز و… می‌شوند که می‌توانید با روندی مشخص این مواد را با یکدیگر ادغام و غذایی مقوی را تهیه نمایید. در طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی می‌توانید هم از قابلمه و هم از زودپز بهره ببرید. استفاده از ادویه آبگوشت می‌تواند طعمی نوستالژی را ایجاد کند و شما را مهمان طعمی متفاوت سازد.

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *