هویج پلو با مرغ
هویج پلو هم مثل آلبالو پلو یک غذای اصیل ایرانی است و آنطور که آشپزهای حرفهای میگویند یک غذای اصالتا شیرازی است. برخی به خاطر طعم کمی شیرین این پلوی مخلوط خوشمزه آن را نمیپسندند اما با حذف شکر از مواد اصلی آن میتوانید طعم شیرین این پلوی لذیذ را کمتر کنید. هویج پلو را با گوشت قلقلی، مرغ یا حتی بدون این مواد و ساده درست میکنند. در ادامه همراه مجله تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه این پلوی خوشمزه بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای 4 نفر
- سینه کامل مرغ 1 عدد
- پیاز متوسط 2 عدد
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- نمک، فلفل و شکر به مقدار کافی
- هویج 2 عدد
- برنج 4 پیمانه
- زرشک به مقدار لازم
- روغن سرخ کردنی 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده، خلال بادام و پسته به میزان لازم
طرز تهیه
1- در ابتدا برای آماده سازی اولیه هویجها رو به صورت دلخواه خرد میکنیم. معمولا در هویج پلو از هویج خلالی شده و یا هویج رشتهای استفاده می شود که می توانید با رندههای مخصوص اینکار را انجام دهید. پیازها را نیز بصورت نگینی خرد میکنیم.
سینه ی مرغ را بصورت حبهای (مکعبی ریز) خرد می کنیم. برنج را خوب میشوریم و بعد آن را در مقداری آب و یک قاشق غذاخوری (سر خالی) نمک خیس می کنیم. مدت زمان خیس کردن برنج بسته به نوع برنج شما میتواند از یک ساعت تا دو ساعت باشد.
2- هویجها را در مقدار مناسبی روغن سرخ میکنیم. میزان سرخ شدن باید به اندازی باشد که هویجها حسابی ترد شوند تا در پلو و هنگام دم کشیدن له نشوند. بعد از سرخ شدن هویجها آنها را از روغن خارج میکنیم.
مقداری از روغن را از تابه خارج میکنیم و در روغن باقی مانده پیازها را سرخ میکنیم. بدلیل اینکه در این روغن هویج ها رو سرخ کردهایم هم طعم خوبی به پلو میدهد هم باعث خوشمزهتر شدن آن میشود.
3- بعد از ینکه پیازها کمی سرخ شدن و عطر آن آزاد شد، گوشت مرغ حبه را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. در صورت دلخواه میتوانید از نصف حبه سیر رنده شدن هم استفاده کنید.
بعد از تفت خوردن مرغ، ادویهها را که شامل نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه پلویی است. در این مرحله اضافه میکنیم. می توانید ادویه پلویی را برای لابه لای پلو استفاده کنید و استفاده در این مرحله باعث خوش طعم تر شدن مرغها میشود.
4- حدود ۲ قاشق زعفران دم کردهی غلیظ به مخلوط پیاز و مرغ و اضافه میکنیم و مواد و هم میزنیم و بعد هویج سرخ شده را به آن اضافه میکنیم و بعد ازینکه کمی همه ی مواد را تفت دادیم زیر حرارت را کمی کم میکنیم.
میتوانید مخلوط مرغ و پیاز هویج را جداگانه لابهلای پلو استفاده کنید ولی ترکیب کردن مواد در این مرحله باعث خوشمزهتر شدن هویج پلو میشود.
5- نصف یک قابلمه متوسط را با آب پر کنید و روی حرارت میزاریم تا به جوش بیاد و برنج برای آبکشی آماده شود.
6- قابلمه را روی حرارت کم قرار میدهیم و ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن داخل آن میریزیم و نان را به اندازه کف قابلمه برش میزنیم و برای ته دیگ کف قابلمه قرار میدهیم.
حدود ۱ کفگیر از برنج را داخل ظرفی میکشیم و به آن ۲ الی ۳ قاشق غداخوری زعفران دم کرده اضافه می کنیم و به آرامی آنرا هم میزنیم و کنار میگذاریم تا ازین برنج زعفرانی برای روی پلو استفاده کنیم. از برنج سفید کمی داخل قابلمه می ریزیم و آنرا پخش میکنیم.
7- مقداری از مواد هویج پلو را روی برنج میریزیم و پخش میکنیم. در این مرحله میتوانید طبق سلیقهی خود مجددا از کمی زعفران دم کرده استفاده کنید. و اینکار را تا بالا تکرار میکنیم یعنی لایه به لایه برنج سفید آبکشی شده و مواد هویج پلو. در انتها برنج زعفرانی را گوشه قابلمه روی پلو اضافه میکنیم تا بعد از دم کشیدن بتوانیم آنرا جداگانه برداریم و برای تزئین استفاده کنیم.
بعد از ریختن همهی برنج داخل قابلمه به کمک انتهای یک قاشق چند سوراخ داخل برنج ایجاد میکنیم تا به بهتر دم کشیدن آن کمک کند و روی آن را را دمکنی قرار میدهیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج دم بکشد.
اواخر دم کشیدن پلو می توانید مقداری کره یا روغن حیوانی را آب کنید و روی برنج بریزید تا خوش عطر و طعم شود و بعد از دم کشیدن پلو آن را داخل دیس میکشیم و همراه با زرشکی که در کره تفت دادهایم و خلال پسته و برنج زعفرانی تزئین میکنیم.
میتوانید بعد از سرخ کردن هویجها یکی دو قاشق از آن را برای تزئین روی پلو جدا کنید.
نکات کلیدی طرز تهیه هویج پلو با مرغ
– زرشک را می توانید با کره و کمی شکر تفت داده و به مایه ی هویج پلو نیز اضافه کنید.
– اگر می خواهید مایه ی هویج پلو را شیرین تر درست کنید، ۱/۲ پیمانه شکر به آن اضافه کنید.
– خلال پوست پرتقال طعم هویج پلو با مرغ را متفاوت خواهد کرد.
– در بسیاری از دستورها، مرغ را به همراه یک عدد پیاز و زردچوبه داخل قابلمه و آب جوش ریخته و آن را می پزند. پس از پخت کامل مرغ، آن را از داخل قابلمه خارج کرده و خرد و یا ریش ریش کنید. سپس آن را در کمی روغن به همراه پیاز سرخ شده تفت دهید.
– برای درست کردن ته دیگ مخصوص هویج پلو با مرغ می توانید از بال مرغ استفاده کنید. کف قابلمه بال های را را نظم بچینید، سپس برنج آبکش شده و مایه ی هویج پلو را لایه لایه روی آن بریزید. در آخر بعد از دم کشیدن هویج پلو با مرغ، قابلمه را برگردانید تا ته دیگ فوق العاده ی آن روی دیس سرو قرار گیرد.
– در بسیاری از دستورها، مرغ را به صورت درسته سرخ کرده و می پزند و بعد به صورت جداگانه روی دیس هویج پلو سر می کنند.
مطالب مرتبط
معتبرترین بلیط پروازهای خارجی با علی بابا
سفر به جهانی بدون مرز را با پاسپورت دومینیکا
خرید بلیط هواپیما تهران | ره بال آسمان
موضوعات داغ
جاهای دیدنی تهران + تفریحات، آدرس و توضیحات
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول درباره جاهای دیدنی تهران سخن خواهیم گفت پس اگر قصد…
جاهای دیدنی درگز، استان خراسان رضوی را بیشتر بشناسید
جاهای دیدنی درگز در این مقاله از معرفی دیدنی استان خراسان رضوی شما را با جاهای دیدنی درگز که…