آسیا, ترکیه

آداب غذا خوردن و غذاهای معروف استانبول 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

 آداب غذا خوردن و غذاهای معروف استانبول

در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری تاپ تراول درباره  آداب غذا خوردن و غذاهای معروف استانبول ، سخن خواهیم گفت.

غذاهای استانبول، آداب غذا خوردن 

تور اروپا

ترک ها ، حقیقتأ ملتی قانع هستند و علاوه بر اینکه در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود به زندگی در شرایط سخت نیز عادت کرده و آبدیده شده اند، لکن این موضوع به مذاق و طبع آنها تاثیر مخربی نگذاشته است.

ترک ها به غذا و ذائقه خود در مواد غذایی و خوراکی اهمیت می دهند و این باعث شده است تا مطبخ ترک بصورت یکی از مطبخ های برگزیده جهان درآمده و امروز در بین سه مطبخ مطرح جهان قرار گیرد. مطبخ استانبول نیز با ویژگی های کلی سنت آشپزی ترک کاملا مطابقت می کند.

غذاهای معروف استانبول
غذاهای معروف استانبول

علت این امر نیز البته این است که این شهر زیبا سالهای زیادی پایتخت دولت عثمانی بوده است. ترک ها فرهنگ غذایی آسیای میانه را با فرهنگ بیزانس، ایران، عرب و اروپا عجین ساختند و سفره ای غنی و متنوع را بوجود آوردند.

آداب غذا خوردن و غذاهای معروف استانبول

استانبول بعنوان پایتخت امپراطوری که بالهایش را تا سه قاره گسترده بود، محل تجمع استادان آشپزی با مهارتها و ذوق های مختلف متعلق به نواحی مختلف جغرافیایی بود. با این تفاصیل، میتوان گفت که مطبخ استانبول مطبخی خاص به خود است که با داشتن جزیی از تمامی خصوصیتهای آشپزی دیگر مناطق، سفره ای متفاوت، متمایز و جذاب در جهان است سفره استانبول سفره ای آماده شده با دستورهای متنوع غذایی، قوانین سلامتی و بهداشت، استادی و قناعت است. در سایه همین میراث و فرهنگ اصیل غذایی است که سفره ترک تا امروز در برابر فرهنگ “Fast Food” که در تمام دنیا شایع شده، بخوبی مقاومت نشان داده است. با آنکه در سفره غذایی استانبول، «گوشت» حرف اول را می زند، باز هم بعلت تنوع سبزی ها و میوه جات در آناتولی، گوشت به تنهایی نتوانسته است نقش اول این سفره را به خود اختصاص دهد.

غذاهای معروف استانبول
غذاهای معروف استانبول

حتی در برخی از دستورهای غذایی میوه هایی مثل لیمو، سیب و زرد آلو در کنار گوشت قابل مشاهده هستند.

غذاهای معروف استانبول
غذاهای معروف استانبول

از غذاهای مخصوص و با ماهیت محلی می توان به بورک مخصوص صبحانه مزگیت (نوعی ماهی است که بعد از سرخ کردن به همراه لیمو و سبزی پیاز سرو می شود)، بینگول کوفته سی (کوفته بینگول)، مانته (غذایی سنتی است که شبیه آن تحت نام بولاماج در روستاهای مناطق ترک نشین ایران نیز تهیه می شود)، کالامار(نوعی ماهی است که به صورت گرد بریده شده و سرخ می شود مانند سرخ کردن سوسیس و با نوعی سس مخصوص سرو می شود)، چیی کوفته (کوفته خام)، شوپرا (نوعی ماهی سرخ شده با سس مخصوص)، کوزو شیش(کباب بره)، اسکندر کباب کباب اسکندر)، انواع صدف و سالاد که ذیلا به چند نوع آن اشاره می گردد سالادی به نام پیاز، روس سالادی( سالاد روس، تقریبا شبیه الویه است)، سالاد آزمه (فلفلی و تند است)، میوا پلاکی که با صدف تهیه می شود، فاسیو پلاکی یا لوبیای یونانی، شاک شولا که از بادمجان درست می شود .

غذاهای معروف استانبول
غذاهای معروف استانبول

در سفره استانبول در کنار غذاهای اصلی، می توانید منوی متنوعی از شیرینی جات دسرها و نوشیدنی ها را نیز ببینید. یکی از جذابترین قسمت های تشکیل دهنده مطبخ ترکیه و استانبول، شیرینی ها و دسرهای آن هستند. تمامی جهانگردانی که از استانبول گذر کرده اند، از تنوع و طعم زیبای این شیرینی ها سخن گفته اند. شیرینی جات این سفره رنگین را میتوان به سه دسته میوه ای، شیرینی جات تهیه شده از شیر و شیرینی جات خمیری تقسیم نمود.

غذاهای معروف استانبول
غذاهای معروف استانبول

شیرینی جات میوه ای مثل مرباها بیشتر در سفره صبحانه بکار میروند. تنوع زیاد میوه در جغرافیای ترکان باعث شده است که تقریبا از هر نوع میوه، سبزی و حتی خشکبار مربا تهیه شود. نوع دیگر شیرینی تهیه شده با میوه ها نیز کمپوت ها یا «خوشابها» هستند که بعنوان دسر در کنار غذاهای اصلی صرف می شوند. خوشابها که از پختن یا نگهداشتن میوه جات در آب تهیه میشود انواع مختلفی دارند که از میان آنها میتوان به کمپوت زردآلو، سیب، به، انگور و حتی پسته اشاره نمود. اما مارمالاد هم از بخشهای پر طرفدار سفره ترک است. اگر مربا بصورت آبمیوه یخ زده تهیه شود شبیه ژله میشود که اهالی قدیم شهر به این دسر ژله مانند نام «پلته» داده بودند. یکی از مشهورترین انواع شیرینی جات تهیه شده با شیر محلبی ها هستند.

محلبی ها که شبیه به پودینگ هستند بسته به موادی که به آنها اضافه میشود و یا طرز پختشان، به نامهای مختلفی خوانده شده و بنا به عادت قدیم با گلاب یا دوشاب خورده می شوند.

غذاهای معروف استانبول
غذاهای معروف استانبول

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *