عجایب هفتگانه اشکورات گیلان
محدوده اشکور از جنوب به قزوین از مغرب به املش و رودبار الموت و از شرق به بخش کوهستانی شهرستان رامسر- تنکابن و از شمال به دامنههای کوهستانی رحیم آباد و رامسر متصل است.اشکورات رودسر به ۳ دهستان تقسیم شده است: اشکور سفلی، اشکور علیا و سیارستاق ییلاقی و اشکور شوئیل . اشکور به دلیل شرایط و طبیعت کوهستانی، دارای زمستانهای سرد و پربرف و تابستانهای خنک و ملایم می باشد و این امر باعث شده که درفصول پاییز وزمستان جمعیت به حداقل و در بهار و تابستان به حداکثر ممکن برسد.اشکور جزء بخش رحیم آباد شهرستان رودسر و در جنوب شهر کلاچای به سمت رحیم آباد قرار گرفته و عجائب هفتگانهای را در دل خود جای داده که قدمتی به درازای تاریخ دارد.در ادامه مطلب همراه تاپ تراول باشید تا درباره عجایب هفتگانه اشکور بیشتر بدانید.
کوه عروس و داماد روستای زیاز
روستای زیاز در 26 کیلومتری بخش رحیمآباد و 41 کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر واقع شده است. در شمال منطقه سی پل، کوه سنگی با شیب بسیار تند واقع گردیده است که در بالاترین نقطه آن دو مجسمه سنگی بشکل عروس و داماد قرار دارد. نقل است که در گذشته های دور پسر و دختری بدون اذن والدین خویش زندگی زناشویی خود را آغاز میکنند تا اینکه در اثر این بی حرمتی مورد عاق والدین واقع شده و در نقطهای که در حال حاضر به ” عروس و داماد ” معروف است، به شکل دو انسان تبدیل به سنگ میشوند. کوه عروس و داماد بواسطه اینکه در بین کوههای دیگر اشکور از زیبایی و شکوه خاصی برخوردار بوده و نظر هر بینندهای را در حال گذر از این منطقه به خود جلب نموده و ناخودآگاه متوجه عظمت خالق هستی که باعث این همه زیبایی است، می نماید.
غار واردار
غار وادار روستای دلیجان از دیگر عجائب اشکورات است. این روستا با روستاهای تواسانکش و یاسور همسایه بوده و در 47 کیلومتری بخش رحیم آباد و 62 کیلومتری شهرستان رودسر واقع شده است.این غار، آثار آبادی و آجرهای قدیمی در کجیل سرا، آسیاب قدیمی بومی تله از نقاط معروف و قدیمی این روستا به شمار میرود.غار وادار در شرق روستا قرار دارد و از منطقه ونکش شروع و تا غار وادار امتداد دارد. در فاصله این دو نقطه که بصورت تونلی زیرزمینی است دهانه آن در منطقه وادار گشاد و پهن میشود.این غار در امتداد سرچشمه رودخانه آسمانرود واقع شده و از حیث قدمت دارای تاریخ بسیار دور و درازی است و از دیگر عجایب هفتگانه اشکور به حساب میآید.
دریاچه روستای صمد آباد
روستا ی صمدآباد با روستاهای اکبرآباد، برمکوه، تلابنک، وگلخانی، دشتک و زراکی همسایه بوده و در 54 کیلومتری بخش رحیمآباد و 69 کیلومتری شهرستان رودسر واقع شده است.ساکنان این روستا معتقدند که نام اصلی این روستا در گذشته چیز دیگری بوده است. نقل است که در گذشته دو سید در تاریکی شب وارد این روستا شده، اما کسی حاضر نشد که آنان را در منزل خود پناه دهد تا اینکه سرانجام در منزل پیرزنی که تنها زندگی میکرد وارد میشوند در این هنگام آن دو به پیر زن از آب گرفتن تمام روستا خبر میدهند. سپس وقت موعود فرارسید و تمام روستا را آب فرا میگیرد. بعدها فردی به نام صمد تصمیم به آبادانی این روستا میگیرد. از آن زمان تاکنون این روستا به صمدآباد معروف گشته است. دریاچهای نیز در اثر آبگرفتگی از آن زمان تا کنون برجاست که یکی از بزرگترین دریاچهها و از جمله عجایب هفتگانه اشکور به شمار می آید.
مسجد ناصرالحق یا ناصرالکبیر(ع)
“مسجد ناصرالحق یا ناصرالکبیر(ع)” معروف به آستانه هفت امام در روستای رودبارک یکی ازعجائب هفتگانه اشکورات است که در قرن سوم هجری قمری به دستور ناصرالحق (ناصرالکبیر) ابومحمد حسن معروف به حسن اطروش نوه حسن بن زید در این روستا ساخته شده است.
سرچشمه رودخانه آسمانرود واقع در روستای گیری
آسیاب قدیمی که در جنوب روستای مذکور واقع شده است ، در حال حاضر متعلق به آقای کشتگر میباشد. این آسیاب شاید یکی از معدود آسیابهای اشکور است که هنوز هم از مناطق دور و نزدیک برای آسیاب کردن گندم مورد استفاده قرار میگیرد.علت اصلی برقراری این آسیاب آب فراوانی است که از دهانه یک سنگ بزرگ بیرون میآید که این محل سرچشمه رودخانه آسمانرود میباشد. این چشمه که معروف به آسمانرود بوده به علت صافی و زلالی آب به این نام معروف گشته است. و بعنوان یکی دیگر از عجایب هفتگانه اشکور معرفی گردیده است.
تونل جنگلی از دیدنیهای اشکورات
روستا ی یازن با روستاهای تمل، نارنه و سپارده همسایه بوده و در 118 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان رامسر واقع شده است.”تونل یازن” از دیگر دیدنیهای اشکورات رودسر تونلی بسیار طولانی و از عجائب هفتگانه اشکورات گیلان است.
دارگردان رجه ، روستای گیری
روستای گیری با روستاهای کیاشکول، میانرود و محمودلات همسایه بوده و در 68 کیلومتری بخش رحیمآباد و 83 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان رودسر واقع شده است. این روستا در منتهی الیه اشکور بالا و در پای قله معروف بزاکو قرار گرفته است در میان منطقه زورو و قله بزاکو، دارگردان رجه واقع شده است که استان گیلان و استان مازندران را از همدیگر جدا میکند. در این نقطه تصویر چند انسان که در حال حمل درخت بوده بصورت سنگ سیاه درآمده و چشمان تمامی آنها به طرف کوه بلور یا شاه سفیدکوه میباشد. نظیر این مکان (( کوه عروس و داماد )) در نزدیکی روستای زیاز بوده که این نقطه نیز یکی دیگر از عجایب هفتگانه اشکور به شمار میآید.
مطالب مرتبط
معتبرترین بلیط پروازهای خارجی با علی بابا
سفر به جهانی بدون مرز را با پاسپورت دومینیکا
خرید بلیط هواپیما تهران | ره بال آسمان
موضوعات داغ
جاهای دیدنی تهران + تفریحات، آدرس و توضیحات
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول درباره جاهای دیدنی تهران سخن خواهیم گفت پس اگر قصد…
جاهای دیدنی درگز، استان خراسان رضوی را بیشتر بشناسید
جاهای دیدنی درگز در این مقاله از معرفی دیدنی استان خراسان رضوی شما را با جاهای دیدنی درگز که…