در این مقاله از مجله گردشگری و سفر تاپ تراول تصمیم گرفتیم تا طرز تهیه شیشلیک حرفه ای را با رعایت چند نکته برای شما کاربران عزیز و علاقمند به شکم گردی قرار بدیم تا در سفرهای خود بتوانید شیشلیک حرفه ای کباب کنید . در ادامه با ما همراه باشید.
کباب ها یکی از سنتی ترین و پرطرفدارترین وعده های غذای از دیرباز در ایران عزیزمان می باشید که پیشینه ای طولانی دارند. افرادی که عاشق گوشت هستند از طرفداران پر و پا قرص همیشگی کباب ها هستند. ما در ایران کباب های بسیار متنوعی داریم که به اشکال گوناگونی درست می شود که از محبوب و پرطرفدارترین آنها میتوان به کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب برگ، شیشلیک و… اشاره نمود. اما کباب شیشلیک یکی از غذاهای بسیار معروف به خصوص در شاندیز مشهد است که به عنوان یک غذای لاکچری پرطرفدار و با نام شیشلیک شاندیزی شناخته می شود.
کباب شیشلیک یا دنده کباب یکی از معروف ترین و قدیمی ترین کباب های بین المللی است که روش پخت آن با کباب های دیگر کمی متفاوت تر است. به دلیل اینکه کباب شیشلیک از قسمت دنده گوسفند تهیه می شود مهم ترین بخش تهیه این کباب، پختن آن است. اگر می خواهید خودتان این کباب را درست کنید باید بگوییم تنها با رعایت چند نکته میتوانید بهترین شیشلیک را برای خود و خانواده درست کنید.
مواد لازم جهت درست کردن شیشلیک
- دنده گوسفندی با استخوان ۱۲ عدد
- پیاز بزرگ ۳ عدد
- ماست ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
- آبلیمو ۸ قاشق غذاخوری
- روغن مایع ۸ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۱۰۰ گرم
طرز تهیه شیشلیک
اول از همه باید دنده های که خریداری کرده ایم را طعم دار کنیم. برای این طعم دار کردن بهتر است از یک ظرف مناسب و جادار استفاده کنید و دنده ها را داخل ظرف بریزید. پیازها را با رنده ریز رنده کنید و با فشار دست آبشان را بگیرید. آب پیازها را به ظرف حاوی دنده ها اضافه کنید. (می توانید پیازها را خلال کنید و به طور کامل به گوشت اضافه کنید).
در مرحله بعد آبلیمو را به همراه روغن مایع، زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه و ماست (اختیاری) به ظرف حاوی دنده ها اضافه کنید. مواد طعم دهنده را با دست روی گوشت دنده ها ماساژ دهید به صورتی که تمام قسمت های گوشت دنده طعم دار شود.
پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید درب ظرف را ببندید و آنرا به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت دنده ها نرم و طعم دار شود. پس از گذشت ۱۲ ساعت دنده ها را برای سیخ کردن از یخچال خارج کنید.
برای سیخ کردن دنده ها باید از سیخ های بسیار بزرگ استفاده کنید. اگر سیخ های شما خیلی بزرگ نیستند می توانید از دو سیخ برای سیخ کردن دنده ها استفاده کنید. پس از اینکه سیخ کردن دنده ها به پایان رسید به سراغ آماده کردن منقل ذغال بروید.
توجه داشته باشید که ذغال ها حتما به صورت یکدست روشن شده باشند زیرا ذغال های خام باعث می شوند که کباب ها طعم دود بگیرند ،
پس از اینکه منقل آماده شد سیخ ها را روی منقل بچینید و اجازه دهید دنده ها با حرارت بسیار ملایم کباب شوند. در حین کباب کردن دنده ها کره را ذوب کنید و با قلمو روی گوشت دنده ها بمالید تا کباب لذیذتر شود.
مالیدن کره روی کباب شیشلیک علاوه بر اینکه کباب را لذیذتر می کند باعث می شود کباب ها خشک نشوند. در کنار کباب شیشلیک می توانید از گوجه کبابی هم استفاده کنید. پس از اینکه کباب آماده شد آنرا به همراه نان یا برنج سرو کنید.