سوشی | Sushi
در این مقاله از معرفی غذا تصمیم گرفتیم تا درباره یکی از غذاهای محبوب بنام سوشی که در سرتاسر دنیا محبوبیت دارد و در اکثر رستوران سرو می شود را به شما دوستدارن سفر معرفی کنیم پس در ادامه با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید
سوالی که برای همه پیش می آید این است که سوشی چه نوع غذایی است ؟ و متعلق به کدام کشور است ؟ در جواب باید بگوییم که سوشی یک غذای ژاپنی است که با استفاده از چند گونه خوراک دریایی خام تهیه می شود که با شنیدن این جمله خیلی ها از خیر امتحان کردن این غذا میگذرند ولی باید گفت که در اصل سوشی از برنج پخته ای ژاپنی با چاشنی سرکه و چندین گونه خوراک دریایی خام , سبزیجات و تخم مرغ درسته می شود که بصورت سردن نیز سرو می شود
تاریخچه
برای نگهداری ماهی تنها روشی که در آسیایی شرقی رواج داشت سوشی بود که پس از راه یافتن به چین به مرور وارد فرهنگ نگهداری غذا در کشور ژاپن شد . این نوع غذا امروز در نزد عموم مردم دارای انواع مختلفی است که میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
ناره زوشی
نارهزوشی در آن از سرکه استفاده نمیشود بلکه بوسیلهٔ تخمیر، غذا طعم ترش پیدا میکند. این نوع منشأ سوشی دانسته میشود و یکی از قدیمیترین روشهای آشپزی بهشمار میرود. نارهزوشی یکی از روشهای حفظ و نگهداری ماهی بهشمار میآید. در نارهزوشی بیشتر ماهیهای رودخانهای استفاده میشود. در این روش ابتدا به ماهی نمک زده شده در در لابلای برنج قرار گرفته و سپس سنگ یا وزنهٔ سنگینی بر سر آن قرار میگیرد. از ویژگیهای مهم نارهزوشی اینست که برنج به همراه ماهی خورده نشده و به دور انداخته میشود. معروفترین نوع باقیمانده از این نوع سوشی، فونازوشی است. این سوشی از یک نوع ماهی کپور که از دریاچه بیوا در شمال کیوتو صید میشود، تهیه میشود. زمان لازم برای آماده شدن این نوع سوشی ۶ ماه است. نسبت به سوشیهای نوع جدید طعم این نوع سوشی محبوبیت چندانی ندارد.
نیگیری زوشی
نیگیریزوشی یک نوع تک قطعه سوشی است که از ترکیب و چسباندن برنج، واسابی و نتا توسط آشپز سوشی درست میشود. اندازهٔ آن معمولاً به حد یک لقمه و به طول یک بند انگشت در نظر گرفته میشود. برنج بکار رفته بین ۱۸ تا ۲۵ گرم وزن دارد. لایه بالایی و بر روی برنج نتا یا مواد غذایی مکمل قرار میگیرد همچنین مابین برنج و نتا نیز معمولاً کمی خمیر واسابی یا ترب کوهی ژاپنی قرار داده میشود
ماکی زوشی
ماکیزوشی که مواد در داخل برنج به حالت رول در میآیند و دور این رول با موادی مانند جلبک نُوری یا تخممرغ املت شده، پیچانده میشود.