دیدنی های ابوموسی
استان هرمزگان در جنوبی ترین نقطه ایران و به عنوان هلال طلایی خلیج فارس با جزایر و تاریخ کهن سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر است. سرزمین شرجی و گرما با داشتن جنگل های افسانه ای حرا هر طبیعت گردی را به سوی خود فرا می خواند. در خلیج فارس جنوبی ترین جزیره، جزیره ابوموسی است و بیشترین فاصله را تا سواحل شمالی خلیج فارس دارد. این جزیره تا بندر لنگه 75 کیلومتر و تا بندرعباس 22 کیلومتر فاصله دارد.ابوموسی از مراکز صادر کننده حجم قابل توجهی از نفت خام در ایران به حساب می آید. در سواحل جزیره ابوموسی، آب های خلیج فارس بسیار شفاف است و به همین خاطر می توان مرجان ها و ماهی های آکواریومی را به طور واضح دید. این جزیره شامل امکانات و تجیزات مختلفی مانند حوضچه پهلو گرفتن کشتی های ماهیگیری و نظامی، اسکله، فرودگاه، کارخانه آب شیرین و امکانات شهری مانند سینما، مدرسه، مخابرات، تاسیسات سردخانه ای ساکنین است. در ادامه مطلب با تاپ تراول همراه باشید تا درباره این جزیره زیبا بیشتر بدانید.
مسجد جامع ابوموسی
مسجد جامع ابوموسی در ابوموسی هرمزگان واقع شده است. منار و گنبد مسجد جامع ابوموسی اولین چیزی است که به چشم هم رهگذری میخورد. مسجد امام حسن مجتبی (ع) که به مسجد جامع ابوموسی معروف است، به عنوان زیباترین بنای شهر، با گلدستههای بلند و گنبد فیروزهای خود فضای خاصی به شهر و مردم جزیرهنشین ابوموسی میدهد.این مسجد مساحتی بیش از ۱۱ هزار متر مربع و زیربنایی در حدود ۹۰۰ متر مربع دارد که در اوایل دهه هشتاد شمسی به بهرهبرداری رسیده است. هرچند این مسجد یک مسجد تازه ساخت به حساب میآید ولی معماری خاص و قدیمیاش، آن را به یکی از نقاط جذاب و دیدنی جزیره تبدیل کرده است.
منطقه حفاظت شده فارور
جزیره فارور در استان هرمزگان گنبدى سربرآورده از آبهاى نیلگون خلیج همیشه فارس محسوب مىشود که از تپه ماهورهاى کوچک و بزرگ تشکیل شده است . این جزیره غیرمسکونى و مملو از مرغان دریایى داراى منابع آبى بسیار محدود است بطوریکه آب آشامیدنى پرندگان و وحوش موجود درآن با استفاده از سه حلقه چاه تامین میشود.
جزیره فاروربه دلیل واقع شدن در مسیر مهاجرت پرندگان ، داراى سواحلى با چشم اندازهاى بسیار زیبا در فصلهاى مختلف سال به ویژه پاییز و زمستان است . پرستوى دریایى و عقاب ماهىگیر از مهمترین پرندگان جزیره فارور بشمار میروند، همانجایى که عقاب ماهیگیرآشیانه سازى کرده و جبیرها نیز در حال چرا هستند. بلبلخرما، چاخلق ، پرى شاهرخ ، دلیجه ، سنگ چشم ، زرده پر،سرزیتونى، چک چک و غراب گردن قهوه اى ازدیگر پرندگان ساکن این جزیره غیر مسکونى هستند.
جزیره ابوموسی از لحاظ پوشش گیاهی فقیر و دارای پوشش گرمسیری است. برخی گیاهان نواحی خشک در این جزیره رشد میکنند که برای مصرف چرای دامهای کمی که در جزیره است، کافی هستند. در سالهای پرباران، گیاهان علفی و بوتهها، رشد زیادی کرده و تمامی سطح جزیره و کف درهها پوشیده از گیاه و یکپارچه سبز میشود.
در جزیره امکانات خاصی رفاهی وجود ندارد. هیچ هتلی ساخته نشده است و تنها چند مهمانسرای که به بعضی از ارگانها و ادارات دولتی مستقر در جزیره تعلق دارد، برای اقامت مهمانها در نظر گرفته میشود. انتظار دیدن رستوران، کافیشاپ، پلاژ و پارک ساحلی شیک هم نداشته باشید، اما انتظار داشته باشید رویاییترین سواحل خلیج فارس را ببینید. ابوموسی به دلیل استراتژیک بودن دارای محدودیتهای شدیدی برای ورود است که همین محدودیتها باعث شده سواحل جزیره بسیار تمیز و بکر باقی بمانند.
آب و هوا جزیره ابوموسی
این جزیره به دلیل نزدیکی به خط استوا دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و نسبت به دیگر جزیره ها که کمی بالاتر از آن قرار دارند، هوای گرمتری دارد. بارش در این جزیره به صورت رگباری است و اغلب پایان زمستان و آغاز بهار بازندگی های بیشتری را در این جزیره می بینیم. بادهایی که در این جزیره می وزد، شمال، قوس، سهیلی و نعشی است. چندین مسیل خشک در قسمت شمالی جزیره وجود دارد اما هیچ رودخانه ای در آن نیست. آب لوله کشی از چاه، باران و یا لنج و کشتی هایی که از بندر عباس و بندر لنگه می آیند، تامین می شود و آب شیرین است. در میانه بهار و همچنین اواخر پاییز آب های سواحل این جزیره بسیار آرام است. کوه حلوا با 110 متر ارتفاع در قسمت شمالی این جزیره قرار دارد و بلندترین نقطه ابوموسی به حساب می آید. به طور کلی می توان گفت هر چه به سمت جنوب این جزیره می رویم، ارتفاعات نیز کاهش پیدا می کند. جزیره ابوموسی دارای تپه ماهور و دشت های بسیاری است که منظره زیبایی را در بین دیدنی های جزیره ابوموسی به وجود آورده اند.