دریاچه گهر
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی لرستان تصمیم گرفتیم تا شما را دریاچه گهر که یکی از جاذبه های گردشگری و توریستی این استان است آشنا کنیم. پس اگر برنامه سفر به استان لرستان را دارید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر با این دریاچه زیبا آشنا شوید.
گهر در گویش محلی به معنای آب جمع شده در گودی است که عمق زیادی دارد و ساکن به نظر میرسد. گهر یکی از زیباترین دریاچه های ایران در استان لرستان است که طول آن حدود 1.5 کیلومتر یعنی چیزی در حدود مسافت پارک وی تا پارک ملت است. عمق گهر نیز از چهار تا 28 متر است و در میان منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شده است.
طبیعت این منطقه به خصوص در بهار و تابستان بسیار زیبا است. گهر به احتمال زیاد در اثر وقوع یک زمین لرزه بزرگ به وجود آمده است. دریاچه گهر زیستگاه مناسبی برای آبزیان و دیگر حیوانات وحشی است. گهر از دو بخش تشکیل شده است که شامل گهر بزرگ (کله گهر) و گهر کوچک (کره گهر) میشود. گهر بزرگ حدود ۱۷۰۰ طول، بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ متر (حدود ۸۵ هکتار وسعت) است و عمق آن در ژرف ترین نقطه به ۳۰ متر هم میرسد. گهر به احتمال زیاد در اثر وقوع زمین لرزه ای بزرگ به وجود آمده است. این دریاچه بر روی گسل اصلی امروزی زاگرس قرار دارد. بنابراین احتمالاً در اثر جنبش گسل و رویداد یک زمین لغزش سنگ ریزش تشکیل شده است.
محوطه دریاچه گهر پوشیده از درختان بلوط، بید، بادام، پسته وحشی، گلابی وحشی، چنار، نارون، بلوط مازو، گردو، انجیر، زبان گنجشک، سیب، زالزالک، ارژن، کنار کهور، انار، گز، و موی وحشی می باشد که با تلفیق گل های لاله واژگون، شقایق، زنبقو لاله وحشی تاج خروسی و اختر منظره ای بی نظیری را ایجاد می کند. ساحل این دریاچه به جز قسمت مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابلاش (ضلع شرقی) که ساحلی ماسهای دارد و برای شنا مناسب است در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست. در قسمت پایین دریاچه، جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است.
در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. از قسمت بالا، جوی آبی به دریاچه میریزد که ادامه آن به دریاچهای دیگر منتهی میشود. با حدود ۴۰ دقیقه پیاده روی میشود به این دریاچه (گهر دوم یا گهر پایین) رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. جریان ورودی آب دریاچه ۱۰ فوت مکعب بر ثانیه و جریان خروجی آن حدود ۲۰ فوت مکعب بر ثانیه میباشد. علت افزایش حجم آب خروجی دریاچه وجود چشمههای در قسمت تحتانی آن است.
دریاچه گهر کجاست؟
در میان رشته کوه های اشترانکوه دریاچه ای جای گرفته است که مانند نگینی فیروزه ای تمام نگاه ها را به خود خیره میکند. نام این دریاچه زیبا ” گَهَر” است. گهر یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین ایران است. برای رسیدن به آن باید راهی استان لرستان شوید و از سمت دورود که نزدیکترین مسیر است به گهر زیبا برسید. دسترسی به این دریاچه بوسیله خودرو از طریق شهر دورود امکان پذیر است که نزدیک ترین راه برای دسترسی به این دریاچه میباشد. راه شکافی هایی که اخیرا انجام شده، باعث دسترسی آسان به این دریاچه شده است.
نکات مهم:
1- بهترین فصل اواخر اردیبهشت ماه میباشد که البته شبهایش کمی سرد است.
2 –تااواسط خرداد ماهیگیری ممنوع است وپس ازآن اخذ مجوز ازمحیط بانی سمت غرب دریاچه الزامی است.
3- جهت اسکان سمت غرب دریاچه دارای نگهبان وبرق وسکوی چادرزدن میباشدوامنیت بهتری دارد.
4- دیدن ستاره هارادرآسمان گهرفراموش نکنیدچون بسیار زیبا هستند.
5- جهت حفظ زیبایی دریاچه حتی الامکان آشغالهای خودرابسوزانید.
6- اززیبایی طبیعت لذت ببرید ولی آن را تخریب نکنید.
آدرس: درود ، منطقه حفاظت شده اشترانکوه
مطالب مرتبط
معتبرترین بلیط پروازهای خارجی با علی بابا
سفر به جهانی بدون مرز را با پاسپورت دومینیکا
خرید بلیط هواپیما تهران | ره بال آسمان
موضوعات داغ
جاهای دیدنی تهران + تفریحات، آدرس و توضیحات
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول درباره جاهای دیدنی تهران سخن خواهیم گفت پس اگر قصد…
جاهای دیدنی درگز، استان خراسان رضوی را بیشتر بشناسید
جاهای دیدنی درگز در این مقاله از معرفی دیدنی استان خراسان رضوی شما را با جاهای دیدنی درگز که…