آمریکا

جنگل آمازون ، یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

جنگل آمازون

در این مطلب از مجله گردشگری تاپ تراول شما را با جنگل آمازون ، یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

جنگل‌ بارانی آمازون (Amazon Rainforest) یا ریه‌های زمین، یکی از زیباترین مناطق کره زمین است، اما برای بسیاری هنوز ناشناخته است. این جنگل در شمال آمریکای جنوبی قرار دارد که آب و هوای این منطقه همیشه گرم و یا شرجی می باشد.مساحت جنگل آمازون در حدود ۵.۵ میلیون کیلومتر مربع است که آن را به بزرگترین جنگل استوایی کره زمین تبدیل کرده است. این بخشی از هشت کشور برزیل، کلمبیا، پرو، ونزوئلا، اکوادور، بولیوی، گویان و سیرون، و همچنین گویان فرانسه است. این جنگل، ۴۰ درصد از کل کشور برزیل را شامل می‌شود.

تور اروپا

جنگل آمازون

آمازون برخی از طولانی‌ترین و عمیق‌ترین رودهای کره زمین را دارد که معروف‌ترین آنها رود آمازون است. جنگل‌های استوایی آمازون با بالاترین تنوع زیستی شناخته شده در سیاره ما متمایز می‌شوند. تعداد گونه‌های شناخته شده گیاهان و جانوران در آنجا بیشتر از هرجای دنیا است. آنها حدود ۱۰٪ از کل گونه‌های زنده روی زمین را تشکیل می‌دهند.

آمازون بیش از ۴۰۰۰۰ گونه گیاه گل دهنده را در خود جای داده و طبق برخی مطالعات، میزبان ۴۰۰ میلیارد درخت از ۱۶۰۰۰ گونه است. پس بی‌ربط نمی‌گویند که جنگل آمازون یکی از بهترین مکان های تفریحی جهان است. جنگل بارانی آمازون واقعاً مانند هیچ مکان دیگری روی کره زمین نیست و اینجا پناهگاهی برای دوستداران حیات وحش و طبیعت است. این قلمرو قابل توجه دارای فعالیت‌های گسترده‌ای برای کاوشگران ماجراجو است.

چرا به جنگل های آمازون ریه‌های زمین گفته می‌شود؟

جنگل های آمازون اغلب به دلیل نقش مهم‌شان در جذب دی‌اکسید‌کربن که گاز گلخانه‌ای است و انتشار رطوبت و اکسیژن در جو زمین از طریق فرآیند تعرق، «ریه‌های کره زمین» نامیده می‌شوند.

جنگل های آمازون در طول روز اکسیژن را از طریق فتوسنتز تولید می‌کنند و اکسیژن را در شب از طریق تنفس جذب می‌کنند؛ بنا‌بر‌این آن‌ها منبع اصلی خالص اکسیژن در جو کرۀ زمین هستند.

جنگل آمازون

عجایب جنگل آمازون

جنگل آمازون دارای شگفتی‌ها و همچنین عجایب زیادی است. به عنوان مثال ماری که ۹ متر طول دارد از عجایب شگفت‌انگیز جنگل سحرانگیز آمازون محسوب می‌شود. یک کشیش کاتولیک با نام پدر ویکتور هینز در سال ۱۹۲۲ به رودخانه آمازون رفته و ماری در آن جا دید که طول آن تقریباً 2.5 متر بود. همین کشیش هفت سال بعد دوباره به این رودخانه رفت و گزارش داد که همان مار را دوباره دیده است؛ ولی این بار مار در آب رودخانه بود. پدر ویکتور می‌گفت چشمان این مار به قدری بزرگ بود که من آن را با چراغ‌های قایق اشتباه گرفته بودم. این نوع مار‌ها بوآ نام دارند که طول آن تقریباً ۳ تا ۹ متر است و وجود این مار‌ها در آمازون عادی است.

سنگ‌هایی به شکل توپ در جنگل آمازون وجود دارد که به عنوان یکی دیگر از عجایب جنگل‌های آمازون شناخته می‌شود. این سنگ‌ها به دوران ما قبل تاریخ بر می‌گردند. تاکنون باستان‌شناسان نتوانسته‌اند متوجه شوند که این سنگ‌ها چگونه ساخته شده‌اند. این سنگ‌ها قطری بیش از 2.5 متر دارند و از منابعی ساخته شده‌اند که دور‌تر از محل پیدا شدن این سنگ‌ها وجود دارد و این بدین معنا تصور می‌شود که انسان‌های اولیه با استفاده از ابزار‌های ابتدایی که در اختیار داشته‌اند این سنگ‌های توپی را ساخته‌اند و برای شکل دادن‌ها آن‌ها کیلومتر‌های زیادی آن را هل داده و از تپه‌ها بالا بردند، از رودخانه‌ها و جنگل‌ها گذشته و به این نقطه رسیدند.

یکی دیگر از شگفتی‌ های آمازون مربوط به آمازونی‌هایی هستند که آدم ندیده‌اند. اکثر مردم قبایل بومی در آمازون در مناطقی زندگی می‌کنند که هیچ ارتباطی با انسان‌های دیگر نداشته و فقط ارتباط آن‌ها با طبیعت است، به‌طوری که انسان‌های مدرن هیچگاه نمی‌توانند آن‌ها را درک کنند. بیشتر گیاهان دارویی و همچنین دارو‌ها از این جنگل استخراج شده است. برای مثال داروی آسپرین که به عنوان یک مسکن در جهان شناخته می‌شود از یکی از درختان این جنگل استخراج شده است. همچنین گیاهان دارویی فراوانی در این منطقه وجود دارند که هنوز کشف نشده‌اند.

آدم خوار‌ها نیز نمونه‌ای دیگر از عجایب آمازون هستند. در سال ۲۰۰۹ به گزارش سی ان ان، قبیله کولینا در غرب برزیل، واقع در مرز پرو مردی را در جنگل به دام انداخته، آن را کشته و خورده‌اند. این مرد طبق گزارشات داده شده تنها ۱۹ سال سن داشته است. خانواده این جوان به جنگل رفته و با مواجه شدن بدن تکه تکه و جمجمه آویزان از درخت بسیار وحشت‌زده شدند. طبق قانون برزیل پلیس نمی‌تواند به زمین‌های بومی وارد شود به همین دلیل کسی در رابطه با این قتل دستگیر نشد.

ماریکوکسی نیز از شگفتی‌ های آمازون محسوب می‌شوند که شبیه به انسان‌های بزرگ و کمی شبیه به میمون هستند. آن‌ها تا حدود3.6 متر رشد می‌کنند و زندگی آن‌ها شبیه به انسان‌های اولیه است. در سال ۱۹۱۴یک کاشف بریتانیایی آن‌ها را کشف کرد. ماریکوکسی‌ها در دهکده‌های کوچک زندگی کرده و برای شکار از تیر و کمان استفاده می‌کنند. کاشف بریتانیایی آن‌ها را به شکل بسیار مودار توصیف کرده و با خرخر کردن صحبت می‌کنند. وقتی کسی به دهکده آن‌ها نیز نزدیک می‌شود مانند دشمن با آن رفتار می‌کنند.

این عجایب‌ها تنها جزئی از عجایب جنگل آمازون به شمار می‌رود و عجایب شگفت‌انگیز زیادی در آمازون وجود دارد.

رودخانه آمازون

این رودخانه طویل از کوه های آمریکای جنوبی سرچشمه می گیرد و در نهایت به اقیانوس اطلس ختم می شود. گذر این رودخانه پهناور از دل جنگل های آمازون و جوش و خروش آن توجه بسیاری از گردشگران تور برزیل را به خود جلب کرده است. جالب است بدانید این رودخانه که بزرگترین رودخانه دنیا می باشد، حدود 11 میلیون سال است که بی وقفه جریان دارد. دهانه رودخانه آمازون در برخی نقاط بسیار عریض بوده که امکان کشتیرانی برای افراد ایجاد کرده، همچنین دمای متعادل این آب دلیلی برای زندگی حیواناتی نادر و کمیاب در آن شده است.

اولین فرد اروپایی که توانست کل طول رودخانه آمازون را توسط قایق بپیماید فرانسیسکو دو اوریانا نام داشت، او این کار را در سال 1542 با علاقه ای فراوان انجام داد.

جنگل آمازون

آدمخوار‌ها

به گزارش سی ان ان در سال ۲۰۰۹ اعضای قبیله کولینا در برزیل مرد جوانی را در جنگل به دام انداخته، کشته، سلاخی کرده و خورده اند. این قربانی تنها ۱۹ سال داشته است. این منطقه جنگلی در غرب برزیل و در مرز پرو قرار دارد. قبیله کولینا هنگام مبادله وسایلی که نیاز دارند گاهی با مردم روستای انویرا مواجه می‌شوند. آن‌ها مدت کوتاهی به روستا می‌آیند و سپس به جنگل برمی گردند.

پلیس وقتی درباره این کشتار فهمید که مردان قبیله برای ساکنان روستای دیگری درباره خوردن اندام‌های یک مرد جوان صحبت می‌کردند. خانواده این پسرجوان به محل زندگی قبیله کولینا در جنگل رفتند. آن‌ها از دیدن بدن تکه تکه شده و جمجمه او که از یک درخت آویزان بود وحشت زده شدند. قانون برزیل به پلیس اجازه نمی دهد وارد زمین‌های بومی شود بنابراین هیچکس در این قتل دستگیر نشد.

قبایل بومی

بیش از ده قبیله از گروه‌های کوچک انسانی در بخشهای دورافتاده جنگل آمازون زندگی می‌کنند. برخی از آن‌ها نسبت به غریبه‌ها و کاشفانی که به مناطق زندگی آن‌ها سفر می‌کنند مهربان و کنجکاو هستند. آن‌ها چیزهایی که دارند مثل پوست حیوانات، تیر و کمان‌های دست ساز را با وسایل کاربردی کاشفان مثل کارد و ظروف پخت و پز مبادله می‌کنند.

قبایل دیگر بسیار وحشی و خطرناک هستند. بسیاری از کاشفان در ماجراجویی‌های خود ناپدید شدند و هرگز پیدا نشدند. هیچکس نمی‌داند چه اتفاقی برای آن‌ها افتاده است. متاسفانه کسانی که به مناطقی از آمازون که پر از بومی‌های خطرناک است سفر می‌کنند حتی نمی‌دانند که مورد تعقیب قرار گرفته اند تا اینکه به آن‌ها حمله می‌شود. این بومی‌ها شکارچیان ماهری هستند که به آرامی حرکت می‌کنند.

جنگل آمازون

توپ‌های جنگلی

این سنگ‌ها یک راز واقعی هستند. صد‌ها سنگ این چنینی در جنگل‌های آمازون وجود دارد. آن‌ها مربوط به دوران ماقبل تاریخ هستند. باستان شناسان نتوانسته اند بفهمند که آن‌ها چرا و چطور ساخته شده اند. این گوی‌ها حفاظت می‌شوند. برخی از این سنگ‌ها بش از ۲.۵ متر قطر دارند. سنگ‌ها از منابعی تشکیل شده اند که بسیار دورتر از محل پیدا شدن آن‌ها قرار دارند.

این یعنی انسان‌های اولیه که تصور می‌شود تنها ابزارهای بسیار ابتدایی داشته اند این سنگ‌های کروی کامل را ساخته اند. آن‌ها را کیلومتر‌ها هل داده اند، از تپه‌ها بالا برده اند، از رودخانه‌ها و جنگل‌های انبوه گذشته اند و به این نقطه رسانده اند. برخی معتقدند این سنگ‌ها با اهداف مذهبی ساخته شده اند، با این حال هیچ شاهد واقعی وجود ندارد که این ادعا را تایید کند. منشا و هدف آن‌ها یک راز مانده تا زمانی که کسی چیزی در اسناد باستان شناسی پیدا کند که آن را توضیح دهد.

ماهی‌ها نمی‌توانند در رودخانه جوشان شنا کنند

در مرکز جنگل‌های آمازون پرو، رودخانه‌ای وجود دارد که آبش آنقدر داغ است که هرچیزی که اتفاقی داخلش بیفتد را می‌کشد. دمای این رودخانه به بیش از ۹۳ درجه سانتیگراد می‌رسد. همیشه روی این رود بخار آب جوش جریان دارد. هیچکس دلیل آن را نمی داند.

برخی معتقدند که یک شرکت معدنی موجب گسستگی ساختار‌ها زمین گرمایی زیرزمینی شده و گازهای داغی را از اعماق زمین وارد این رودخانه می‌کند. مردم محلی فکر می‌کنند که این رودخانه انرژی معنوی دارد. مردم بومی آمازون برای دعا و آوازخوانی در اطراف آن جمع می‌شوند و بازدیدکنندگان هم به آن‌ها ملحق می‌شوند. فقط باید مراقب باشند داخل آب نیفتند تا تبدیل به سوپ خوشمزه آدمخواران نشوند.

جنگل آمازون

ماری که بیش از ۹ متر طول دارد

در سال ۱۹۲۲ یک کشیش کاتولیک به نام پدر ویکتور هینز به رودخانه آمازون در بخش دورافتاده‌ای از برزیل در منطقه پارا رفته بود. او گزارش داد که ماری دیده که بیش از ۲.۵ متر طول داشته است. هفت سال بعد وقتی کشیش باز به همان منطقه رفت دوباره مار را دید. دومین بار مار در آب شنا می‌کرد و چشمانش آنقدر بزرگ بود که ابتدا آن‌ها را با چراغ‌های قایق اشتباه گرفت. مارهای بوآ که ۳ تا ۹ متر طول دارند در جنگل‌های آمازون عادی است. البته مارهای بزرگتری هم وجود دارند.

آمازونی‌های آدم ندیده

بسیاری از مردم قبایل بومی در مناطقی زندگی می‌کنند که هیچ ارتباطی با بقیه جهان ندارند. زندگی آن‌ها بر اساس ارتباط با طبیعت است که مردم دنیای مدرن احتمالا هرگز آن را درک نمی‌کنند. آمازون منطقه‌ای غنی و هم چنین «شش‌های زمین» است. همه درختان و گیاهان اکسیژن تولید کرده و هوا را از کربن دی اکسید که منبع تغییرات آب و هوایی است پاک می‌کنند. این یکی از دلایل اصلی نیاز به نجات جنگل‌های آمازون است.

بسیاری از داروهای مفید از گیاهان و منابع این جنگل کشف شده اند. برای مثال، آسپیرین که رایج‌ترین داروی مسکن جهان است از یک ماده شیمیایی ساخته می‌شود که از پوست درخت استخراج می‌شود. هزاران داروی مفید بالقوه وجود دارند که هنوز کشف نشده اند. تنها یک درصد از گونه‌های گیاهی و درختان کاملا فهرست و ارزیابی شده اند. درصد کمی از آن‌ها از نظر خاصیت درمانی مورد آزمایش قرار گرفته اند. آمازون واقعا یکی از گنجینه‌های جهان است که همه باید قدرش را بدانیم.

عنکبوتی که اندازه توپ بسکتبال است

رتیل هایی در جنگل آمازون ونزوئلا وجود دارند که بسیار بزرگ هستند. بومیان ادعا می‌کنند عنکبوت هایی را در این منطقه دیده اند که وقتی روی پاهای عقب خود بلند می‌شوند به اندازه انسان هستند. داستان هایی درباره سگ هایی وجود دارد که توسط این عنکبوت‌ها شکار و خورده شده اند.

داستان دیگر درباره بچه‌ای می‌گوید که توسط یک عنکبوت غول پیکر برده شده است. در سال ۲۰۰۸ گروهی از کاشفان به دنبال پیدا کردن چنین عنکبوت هایی به آمازون رفتند و توانستند عنکبوتی به اندازه یک توپ بسکتبال پیدا کنند، اما نتوانستند عنکبوتی به اندازه انسان پیدا کنند. با این حال به این معنی نیست که چنین عنکبوتی وجود ندارد.

ماریکوکسی (Maricoxi)

ماریکوکسی آمریکای جنوبی شبیه پاگنده‌های آمریکای شمالی است. ماریکوکسی‌ها شبه انسان‌های بزرگ و شبیه میمونی هستند که می‌توانند ۳.۶ متر رشد کنند. آن‌ها مانند انسان‌های اولیه زندگی می‌کنند. با استفاده از تیر و کمان شکار می‌کنند و دهکده‌های کوچک می‌سازند. کاشف بریتانیایی مشهور، کلنل پرسی اچ. فاوست (Colonel Percy H. Fawcett) آن‌ها را در سال ۱۹۱۴ کشف کرد.

کلنل آن‌ها را بسیار مو دار توصیف کرد که تنها با خرخر کردن صحبت می‌کنند و وقتی به دهکده آن‌ها نزدیک شوید مثل دشمن با شما برخورد می‌کنند. کلنل همراه با تیمش دوباره در سال ۱۹۲۵ به آن منطقه بازگشت و به دنبال شهر گمشده‌ای گشت که شایعه شده بود در جنگل وجود دارد. او و کل تیمش ناپدید شدند. هیچکس نمی‌داند چه اتفاقی برای آن‌ها افتاده است. شاید توسط ماریکوکسی‌ها کشته شده باشند.

جنگل آمازون

مپینگواری (Mapinguari)

این حیوان با موهای قرمز قهوه‌ای و چنگال‌های تیز خود بسیار ترسناک به نظر می‌رسد. وقتی روی پاهای عقب خود می‌ایستد بیش از ۱.۸ متر قد دارد. با این حال، گوشتخوار نیست. این حیوان گیاهخوار است و قسمت‌های داخلی و نرم درختان را با استفاده از پنجه‌های خود می‌خورد. این حیوان معمولا در جنگل‌های آمازون بولیوی و برزیل دیده می‌شود.

او شب‌ها به دنبال علوفه به عنوان غذا می‌گردد و تا جایی که ممکن است از انسان‌ها دوری می‌کند. به همین دلیل به ندرت دیده می‌شود. اگر آن را در جنگل ببینید با صدای بلند و جیغ مانند خود سعی می‌کند شما را بترساند. این حیوان چنان بوی بدی دارد که به گفته مردم بومی باعث می‌شود موقعیت خود را گم کنید. این حیوان از آب دوری می‌کند و دوست دارد گله وحشی پکاری‌ها را همراهی کند که پستانداران کوچکی شبیه خوک هستند.

شهر غول‌ها

این شهر گمشده در سال ۲۰۱۲ در جنگل‌های آمازون اکوادور کشف شد. نقطه مرکزی شهر یک هرم عظیم است که ۷۸ متر ارتفاع دارد. از آنجا که همه چیز در این شهر در مقیاس بزرگی وجود دارد نام آن را شهر غول‌ها گذاشته اند. نه تنها ابعاد ساختمان ها، بلکه اندازه ابزارهای دستی هم بسیار بزرگ است. این ابزار‌ها آنقدر بزرگ بودند که غیرممکن است یک انسان معمولی قادر به استفاده از آن‌ها بوده باشد.

علاوه بر این، سنگ هایی که برای ساخت شهر استفاده شده اند بسیار عظیم و فاصله معدنی که از آن استخراج شده اند بسیار دور بوده است. محققانی که این سایت را مطالعه کرده اند اعتقاد دارند کسانی که این شهر را ساخته اند بین ۳. ۶ تا ۴. ۸ متر بوده اند. هم چنین انواع خاصی از تکنولوژی را داشته اند که به آن‌ها اجازه می‌داده سنگ‌ها را از چنین فاصله‌ای بیاورند و با دقت لیزر برش دهند. باستان شناسان می‌گویند درست مثل راز اهرام مصر باستان که هیچ تکنولوژی شناخته شده‌ای وجود نداشته که در آن زمان به چنین شهری دست یابند.

جنگل آمازون کجاست؟

جنگل آمازون یکی از بزرگ‌ ترین جنگل‌ های کره زمین محسوب می‌شود و دارای آب و هوایی بارانی و همچنین گرمسیری است؛ به‌ طوری که چندین کشور را در بر می‌گیرد. اکنون که با عجایب این جنگل فوق‌ العاده آشنا شدیم. باید بدانیم که این جنگل با شگفتی‌ ها و عجایب فراوان در کجاست. آمازون در واقع در کشور آمریکای جنوبی است و ۹ کشور آمریکای جنوبی مانند برزیل، اکوادور، سورینام، ونزوئلا، بولیوی، گویان، کلمبیا، پرو و گویان فرانسه را شامل می‌شود. جنگل آمازون در سال ۲۰۲۰ حدود ۶۳۴ هکتار می‌شد که ۵۲۹ میلیون هکتار آن را به عنوان جنگل اولیه طبقه‌بندی کردند. این جنگل همچنین در لیست عجایب هفتگانه جهان قرار گرفته است.

جنگل های آمازون در شرق از اقیانوس اطلس شروع می شود و در غرب تا رشته کوه های آند ادامه پیدا می کند. همان گونه که اشاره کردیم، این جنگل زیبا وسعت زیادی داشته و در آمریکای جنوبی واقع شده است. گستردگی آمازون کشورهای ونزوئلا، گویان، پرو، اکوادور، بولیوی، سورینام، کلمبیا و البته برزیل را در برمی گیرد.

البته شایان ذکر است که بگوییم برزیل با مالکیت 60 درصد مساحت کلی این جنگل، نقشی اساسی در این بین دارد و بعد از آن پرو با 13 درصد جایگاه دوم را در اختیار دارد. مهم ترین شهری که در برزیل بیشترین ناحیه آمازون را در برگرفته مانائوس نامیده می شود. سایر کشورهای نامبرده سهم اندکی در مالکیت این جنگل ها دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *