جاهای دیدنی محلات
محلات یکی از شهرهای دوستداشتنی و توریستی استان مرکزی است که از طبیعتی سرسبز، آب و هوایی دلنشین، جاذبههای طبیعی و آثار باستانی ارزشمندی برخوردار است. این شهر از لحاظ تولید گل در کشور مقام اول را دارد و لقب «هلند ایران» را از آن خود کرده است. گردشگران زیادی در فصول مختلف راهی محلات میشوند تا از جاهای دیدنی محلات و باغات گل این شهر دیدن کرده و از نزدیک شاهد این آفریدههای الهی و افسانهای باشند .در این مطلب همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی محلات بیشتر آشنا شوید.
آتشکده آتشکوه
آتشکده آتشکوه یکی از آثار باستانی شهر محلات و از مهم ترین آثار به جا مانده از دوره ساسانیان است که در پنج کیلومتری جاده نیمور و در نزدیکی روستای آتشکوه نیمور قرار گرفته است. عظمت این بنا به حدی است که بیشک از برترین آتشکدههای زرتشتیان جهان به شمار میرود.در ساخت این بنا آجرهای چهارگوش با نمای سنگ به کار رفته است و برای استحکام بیشتر آن در داخل دیوارها، تیرچوبی استفاده شده است. در ستونهای این آتشکده، ظرافت استفاده از سنگهای پاستون به حدی است که هیچگاه دو بند سنگ روی هم قرار نگرفتهاند.
آتشکده خورهه محلات
یکی از روستاهای قدیمی و تاریخی اطراف شهر محلات، روستای خورهه نام دارد. مکانی در دل روستای خورهه وجود داشته که از نظر شباهت به تخت جمشید تاریخی استان فارس بسیار شبیه بوده و از همین رو، این مکان تاریخی را به نام تخت جمشید محلات یاد میکنند. این مکان تاریخی با قدمت طولانی خود به هزاره دوم میلادی دوران باستان مربوط بوده و از آن در زمان قدیم به عنوان «آتشکده خورهه » استفاده شده است.براساس اسناد بر جای مانده از دوران گذشته، این بنای تاریخی از ارزش مادی و معنوی بسیاری برخوردار بوده و آثار باستانی کشف در اطراف آن حکایت از آتشکدهای بزرگ و باشکوه داشته که متاسفانه در زمان حاضر تنها ستونهای عظیم آن به یادگار مانده است.
آب گرم محلات
نام محلات علاوه بر عجین شدن با گلهای رنگارنگ، با آبگرمهای فراوان نیز گره خورده است! این آبگرمها در غالب مجموعهای در ۱۵ کیلومتری شرق این شهرستان آرمیدهاند و از زمانهای دور تا به امروز شفا بخش بیماریهای فراوانی چون رماتیسم میباشند؛ این چشمههای آبگرم شامل ۶ چشمه به نامهای شفا، دنبه، سلیمانیه، سودا (بختیاری)، حکیم و روماتیسم میباشد که هر کدام دارای اثرات شفا بخش مخصوص به خود هستند.
باغ گل محلات
باغ گل محلات حدود ۳۰۰مجموعه گلخانه میباشد که یکی از اماکن توریستی میباشد این شهر آرامیده در آغوش گل ها زرد میخک و شقایق های سرخ وحشی؛ “محلات” از توابع استان مرکزی، به دلیل شهرتش در پرورش گیاه زینتی به “هلند ایران” معروف شده است. این شهر به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوهستان، وجود باغ ها، مزرعه های پروش گیاه زینتی و همچنین دور بودن از مراکز و کارخانه های آلاینده هوا، از سوی گردشگران خارجی به “بهشت افسانه ای” نیز شهرت پیدا کرده است.
پارک زیبای سرچشمه
یکی دیگر از مکان های زیبا و پرطرفدار در مرکز شهر محلات، «پارک سرچشمه» این شهر نام دارد. چشمه ای به همین نام وجود دارد که آب آن باعث سرزندگی و زنده ماندن این پارک سرسبز شده و درختان تنومند و سر به فلک کشیده ای را درون خود جای داده است. این درختان با سایه ای سرد و خنک خود پذیرای گردشگرانی بوده که در داغ روزهای گرم تابستان به دنبال مکانی برای استراحت و در امان ماندن از گزند اشعه سوزان خورشید می باشند. رودی که از چشمه «سرچشمه» نشات گرفته و از دل این پارک می گذرد با آب خنگ و گواری خود باعث جلا بخشیدن و احساس طراوت در روح شما خواهد شد.
چنار دوهزار ساله
در خیابان سرچشمه محلات در جوار بوستان زیبای سرچشمه، چناری قطور وجود دارد که شکوه و زیباییش شما را محو خود میکند! این درخت کهنسال در نزد مردم عزیز محلات با نام «چنار دو هزار ساله» معروف است. این چنار، تمامی فراز و نشیبهای شکل گیری این محله را به چشمان خود دیده و در تمامی خوشیها و ناخوشیهای اهالی این شهر، همچون میهمان عزیز سهیم شده است به گونهای که اگر لب به سخن باز کند کتابی قطور از تجربیاتش میتوان نوشت!
پل باقرآباد
پل باقرآباد در استان مرکزی، شهرستان محلات، بخش مرکزی، دهستان باقرآباد و روستایی به همین نام، واقع بین محلات و نیم ور قرار دارد.روستای باقرآباد یکی از روستاهای بزرگ شهرستان محلات است و در ۵ کیلومتری مسیر محلات به دلیجان قرار دارد.این پل که قدمت آن مربوط به دوره قاجاریه است در زمان اشغال ایران توسط روسها ساخته شده و محل استقرار آن در جاده قدیمی اصفهان – اراک و جنب جاده آسفالته فعلی محلات است.بنای اصلی پل به علت جریان شدید سیل تا حدودی آسیب دید اما مجددا بازسازی شد.مصالح به کار رفته در بنای پل عمدتا سنگ است. در مجاورت پل باقر آباد، پل جدیددیگری نیز احداث شده است.پل باقر آباد در سال ۱۳۸۶ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۱۹۶۹۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
قلعه جمشیدی (قلعه گبری)
قلعه جمشیدی یا قلعه گبری از دیگر آثار باستانی شهر محلات است که از ایران کهن به یادگار مانده است. این قلعه در بین دیگر قلعههای تاریخی در برابر حملات و نفوذ دشمن جان نسبتا سالمی به در برده است و زمانی باعث نجات مردم این زاد و بوم شده است. از ویژگیهای منحصر به فرد این اثر تاریخی میتوان به وسایل ضدحریق ویژه، دروازهای چوبی برای حفاظت و تالاری بر روی قلعه با امکان حضور ۲۰ نفر تیرانداز در جهات مختلف اشاره کرد.
غار شاه بلبل
این غار در کوههای شرقی شهرستان محلات ( بین خورهه و دلیجان ) واقع شده است . این غار نیز دارای چشمه ای کم آب است و از نظر مذهبی برای اهالی منطقه غاری مقدس به شمار می آید . بدین جهت برخی از مردم همراه با خانواده نذورات و قربانی های خود را به پیرامون این غار می برند و در آنجا بین نیازمندان تقسیم می کنند. دراین غار چشمه کم آبی وجود دارد و اغلب مراجعین یک شبانه روز را در آنجا سپری می کنند.غار شاه بلبل در نزدیک این غار مجسمه ای وجود دارد که اهالی منطقه به آن نام “عمره” یا “عمرو” داده اند. اخیراً این نظریه مطرح شده است که احتمالاً این مجسمه به “آناهیتا” تعلق دارد و مسلماً مربوط به قبل از اسلام است. عوامل طبیعی مانند باد و باران تا حد زیادی موجب فرسایش این مجسمه است.
سد باستانی نیمور
سد باستانی نیمور یکی از کهن ترین سازههای کشور جهت ذخیره کردن آب در شهر محلات است. بنای این سد دارای پیشینهای به قدمت حکومت ساسانیان است. این سد تاریخی به دلیل برخورداری از چشم اندازهای بینظیر و بکر به یکی از جاذبههای گردشگری جذاب شهر محلات تبدیل شده است.