جاهای دیدنی تالش
تالش یکی از شهرهای استان گیلان و در غرب آن است که طبیعت بکر و بی نظیر آن طرفداران زیادی دارد. در واقع تالش شبیه به یک رویای واقعی می باشد که طبیعت جنگل و دریای آن بسیار فوق العاده است و هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.شهرستان تالش از دو بستر کوهستانی و جلگه ایی تشکیل شده است که این موضوع به زیبایی های آن افزوده است.این شهرستان از شمال با آستارا، از شرق با دریای خزر، از غرب با استان اردبیل و از جنوب با شهرستان رضوانشهر محدود شده است.در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی تالش بیشتر آشنا شوید.
پارک جنگلی گیسوم
عبور از یک جاده آسفالته با درختان سر به فلک کشیده، دالانی بهشتی را پیش روی شما قرار میدهد. این منطقه را یکی از بکرترین جنگلهای ایران میدانند. جنگل گیسوم با مساحتی حدود هشتاد هکتار شما را به ساحل گیسوم میرساند. بازدید از این جاذبه یک تیر و دو نشان است. هم میتوانید در مسیر جادهٔ جنگلی و البته در پهنای جنگل استراحت کنید و از طبیعت سبز و زیبای منطقه لذت ببرید و هم میتوانید تا انتها مهمان جادهٔ تالش باشید و به ساحل گیسوم برسید. ساحلی با ماسههای نقرهای رنگ که از زیباترین ساحلهای دریای خزر به حساب میآید.
پارک جنگلی گیسوم حدود هفتاد و شش گونهٔ گیاهی را در خودش جای داده است و در فصل بهار میزبان گیاهان بهاری و فصلی نیز هست. این منطقه حدود ۱۵ سال پیش به منطقهای گردشگری تبدیل شد. از آن زمان تا امروز امکانات تفریحی بسیاری نیز به آن اضافه شده است.
منطقه ییلاقی دو خاله کوه تالش
یکی از روستاهای ییلاقی در تالش بوده که مردم منطقه تنها برای ییلاق و فصل های گرم سال از آن استفاده می کنند. منطقه ییلاقی دوخاله کوه تالش از جاذبه های تالش گیلان است که در فصول پر بارش و برفی خالی از سکنه می شود.
منطقه ییلاقی سوباتان تالش
سوباتان یکی از زیباترین و جذاب ترین مناطق ایران است که به دشت های وسیع، مراتع سبز و دره های بی انتهای زیبا معروف می باشد، در این منطقه ییلاقی به هیچ عنوان خبری از دود و دم نیست و جایی است که تا چشم کار می کند سرسبزی و دشت های زیبا به چشم می خورد.در این مسیر کلبه های چوبی خانواده های لیساری و بازار محلی بر ر راهتان می بینید که بطور حتم شیفته این همه بومی بودن و زیبایی می شوید.
غار سوباتان
در ضلع شمال شرقی منطقه بکر سوباتان غاری قرار دارد به اسم سوباتان که برای بازدید از این غار باید به همراه یک راهنما به آنجا بروید. برای رسیدن به این غار بعد از یک پیادهروی سبک ۱۵ دقیقهای از روستای سوباتان در مسیر سرسبز سرشار از شقایق با هوایی بی نظیر به این غار میرسید که در بین صخرههایی به ارتفاع ۵ تا ۱۵ متر با عرض بیش از ۲۰۰ متر پنهان شده است. از آنجایی که دهانه این غار بسیار باریک است تنها مکان بسیار مناسبی برای غارنوردان است و بدلیل آنکه دهانه این غار بطور کامل باز نشده محل مناسبی برای طبیعتگردی نیست.
پارک جنگلی سیاه داران
پارک جنگلی سیاهداران یا به قول تالشیها «سیاداران» از نقاط معروف گردشگری تالش است. درختان جنگلی انبوه این منطقه مانند درختان بلوط، از دور، نمایی سیاه به وجود میآورند و به همین خاطر است که قدیمیهای این منطقه به آن سیاداران میگویند. در سیاداران، امکانات تفریحی مانند رستوران، آلاچیق و سورتمه ریلی، شما را دعوت به یک گردش کامل میکند. سورتمه ریلی این پارک از جنگل عبور میکند و امتحان کردنش جذاب است. در جنگلهای پارک سیاهداران، آهوها هم حضور دارند. سفرتان با حضور آهوهایی که از کنار حصارها به سمتتان میآیند و از دستتان غذا میگیرند، جالبتر هم میشود. پارک جنگلی سیاهداران، بام تالش است و از آن میتوان منظره شهر را زیر نظر گرفت.
دریاچه و روستای سراگاه
روستا و دریاچه حیرت انگیز سراگاه در فاصله حدود ده کیلومتری از مرکز شهرستان تالش قرار دارند. این منطقه مصداق بارز در هم تنیدن زیبایی های طبیعت است. آب این دریاچه از چشمه های اطراف تامین می شود. چشمه هایی در دل کوه هایی که دور تا دور دریاچه را فرا گرفته اند و از جنگل پوشیده شده اند. در حال حاضر در این دریاچه ماهی پرورش داده می شود و در نزدیکی روستا نیز شالیزارهای برنج وجود دارند.
آبشار ورزان
آبشار ورزان یا ورازان در استان گیلان واقع شده است. این آبشار در روستای ورزان که در ضلع شمال غربی سوباتان واقع شده و فاصله آن تا شهرک سوباتان حدود 4 کیلومتر است. آب رودخانه ورزان یکی از شاخههای اصلی رودخانه لیسار است که از چشمههای بالا دستی ییلاق سرچشمه گرفته و در مسیر خود هنگام ریزش از صخرههای عظیم ورزان آبشار زیبا و دیدنی که ارتفاع آن بیش از 100 متر است را تشکیل میدهد.
رودخانه کرگان رود
این رود دائمی بزرگترین و پرآبترین رودخانه ناحیه غربی استان گیلان در شهرستان تالش است. این رودخانه دارای سه سرشاخه اصلی به نامهای آق اولر، وزنه سر و رزه چای میباشد که شاخههای اصلی و میانی آن از ارتفاع ۳۰۰۰ متری کوههای تالش در امتداد البرز غربی سرچشمه میگیرند و در ارتفاع ۳۵۰ متری، به شاخه شمالی میپیوندند. طول شاخه اصلی رودخانه ۴۲/۵ کیلومتر است و دارای دِبی قابل ملاحظهای میباشد و متوسط آبدهی سالانه آن حدود ۸ مترمکعب در ثانیه تعیین گردیده است. این رود در ماههای خرداد تا مهر تا حدودی کمآب میشود. این رود پس از عبور از میان شهر تالش در ۶ کیلومتری شرق این شهر و در روستای قروق به دریای خزر میریزد. این رود زیستگاه انواع ماهی از جمله ماهی سفید و ماهی آزاد میباشد.
کاخ ییلاقی سردار امجد تالش
کاخ زمستانی نصرتالله خان سردار امجد از مهمترین بناهای حکومتی گیلان در شهر تالش (هشتپر) به شمار میرود. سردار امجد که از اواسط دوره ناصرالدین شاه قاجار تا انقلاب مشروطه حاکم کرگان رود تالش بود، از قدرت و نفوذ زیادی در منطقه تالش برخوردار بود و برای قدرتنمایی و تدارک مکانی مناسب برای پذیرایی از بزرگان و درباریان قاجار تصمیم به ساخت این بنا میگیرد. بنابر روایت منابع محلی احداث و تکمیل این بنا 25 سال به طول انجامیده است. سنگهای به کار رفته در بنا از ارتفاعات ییلاقی تالش به این مکان آورده شدهاند و کارگران زیادی به طور روزانه در ساخت این بنا مشغول به کار بودهاند. این بنا اطاقسرا نامیده میشد که اکنون در ضلع غربی میدان اصلی شهر تالش واقع گردیده است و با نمای بیرونی آبی رنگ و به همراه طاق نماها و درگاههای هلالی توجه هر رهگذری را به خود جلب میکند.
قلعه صلصال
حوالی شهر تالش، در بلندای روستای سرسبز« قلعه دوش»، بالای صخره ای بلند و خوش آب و هوا، قلعه ی هزارساله ای خودنمایی می کند که یکی از جذاب ترین بناهای تاریخی منطقه به شمار می رود. با ورود به درگاه اصلی قلعه، قسمت های داخلی قلعه مانند: ارگ قلعه، اقامتگاه حاکم قلعه، آب انبار و جایگاه نگهبانان و شبکه ی آب رسانی را می توانید ببینید. به جرات می توان گفت تماشای بخش های مختلف این قلعه می تواند شما را به مسافری در زمان تبدیل کند.
آتشکده ایسپیه مزگت تالش
این بنا را میتوان سبزترین و متفاتترین بنای قدیمی در تالش دانست. اسپیه مزگت در حقیقت یکی از آتشکدههای ایرانیان بوده که زمان دقیق ساخت آن مشخص نیست. اما سنگ نوشتهها آن را مربوط به سدهٔ چهارم و آغاز سدهٔ پنجم معرفی میکنند. از این عبادتگاه اشیای باستانی نیز به دست آمده که مربوط به روزگار ایلخانیان است. آتشکدهٔ اسپیه مزگت پس از اسلام به مسجد تغییر کاربری دارد و تا سالیان زیادی نیز مردم در آن به نیایش میپرداختند. اکنون تنها رواق اصلی این بنا باقی مانده که در حال مرمت است. اسپی مزگت به معنای مسجد سپید است.