شرایط آب و هوایی در همه نقاط یکسان نیست و به دلیل همین اختلاف آب و هوایی ما شاهد وجود حشرات مختلفی در مناطق مختلف هستیم. ممکن است بعضی از این حشرات خسارت‌هایی را به فرش‌های شما وارد کنند. حشراتی مانند موریانه، ملخ، سوسک فرش و بیدها از جمله حشراتی هستند که قادر به آسیب رساندن به فرش‌های شما هستند. در میان این حشرات بید از همه خطرناک‌تر است و این حشرات از پروتئین موجود در الیاف فرش تغذیه می‌کنند و بدین صورت باعث آسیب به الیاف فرش شما خواهند شد. به این پدیده صورت گرفته بیدزدگی می‌گویند. باید حواستان باشد به محض اینکه متوجه بیدزدگی قسمتی از فرش خود شدید، سریعا اقدام کنید تا به صورت کامل فرش شما توسط بیدها از بین نرود. حال اگر فرش شما دستباف باشد اهمیت موضوع بیشتر هم خواهد شد، چراکه این نوع فرش‌ها به علت آنکه از الیاف گیاهی در بافت آن‌ها استفاده شده است نسبت به سایر انواع فرش‌ها، قیمتی بیشتر را دارا هستند. حال شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که با بیدزدگی فرش دستباف چه کنیم؟ ما در ادامه مقاله از قالیشویی توحید اطلاعاتی را در این زمینه با شما عزیزان به اشتراک خواهیم گذاشت تا نگرانی شما درباره این مسائل به پایان برسد.

شماره قالیشویی توحید

آیا ترمیمی بیدخوردگی امکان پذیر است؟

جواب این سوال هم بله است هم خیر، چراکه اگر بیدزدگی قسمت‌های محدودی از فرش را درگیر کرده باشد می‌توان آن را ترمیم کرد، اما اگر بیدزدگی سطح بیشتری از فرش شما را درگیر کرده باشد امکان ترمیم هنوز وجود دارد ولی دیگر چندان به صرفه نیست. زیرا باید هزینه‌‎هایی که برای رفو کردن و تعمیر آن بپردازید به مراتب زیاد خواهد بود. توصیه می‌شود فرش را کاملا تعویض کنید  و ترمیم بیدزدگی فرش‌های دستباف حتما باید توسط رفوگری ماهر و باتجربه صورت گیرد. به همین منظور ما به شما قالیشویی توحید را برای انجام خدماتی مانند ترمیم، بید خوردگی و رفوگری فرش معرفی می‌کنیم. همچنین شما می‌توانید از خدمات دیگر این قالیشویی مانند موکت شویی، فرش شویی و مبل شویی بهره مند شوید.

بیدزدگی چیست؟

بیدزدگی چطور ایجاد می‌شود؟

بید‌ها تنها از پروتئین کراتین موجود در الیاف پشمی تغذیه می‌کنند. الیاف مصنوعی مانند اکریلیک یا حتی پلی‌استر فاقد این پروتئین هستند، اما عواملی هستند که باعث تشدید بید زدگی یا رشد سایر حشرات می‌شوند که رطوبت یکی از آن عواملی است که تشدیدی این امر را افزایش می‌دهد. مثلا در شهرهایی که آب و هوای مرطوبی دارند، مانند شهرهای شمال کشور بیشتر شاهد بیدزدگی در فرش‌ها هستیم. یکی از نکاتی که باید بدانید آن است که رطوبت را از فضایی که فرش در آن قرار دارد دور کنید. یکی از این عوامل، تابش  نور طبیعی است تا مانع ایجاد رطوبت در فرش شود. همچنین بهتر است برای جلوگیری از ایجاد رطوبت شستن مکرر فرش را در اولویت کارهای خود قرار دهید. یکی دیگر از عواملی که باعث تشدید بیدزدگی فرش می‌شود، ایجاد آلودگی‌هایی نظیر ریختن آبمیوه‌های شیرین یا شیر روی فرش است که باید در زودترین زمان ممکن و به درستی، فرش را از وجود آن‌ها پاک کنید که بعدها نخواهید به دنبال راه حلی برای بیدزدگی فرش هایتان باشید.

نحوه تشخیص بیدزدگی فرش

برخی نشانه‌ها هستند که با دیدن آن‌ها می‌توان تشخیص داد که فرش دچار بیدزدگی شده یا خیر. این نشانه‌ها عبارتند از:

  • وجود حشراتی کوچک بر روی فرش که به سرعت حرکت می‌کنند.
  • وجود تارهای بسیار ریز در اطراف بافت فرش، چراکه بید هنگام خوردن الیاف فرش دور آن تار میزند.
  • وجود لکه‌های سفید روی فرش که با گذشت زمان عمیق‌تر خواهند شد.
  • وجود لاروهایی ریز با رنگ سفید
  • وجود ذرات خاکستری کوچک روی سطح فرش که نشانه‌ای از وجود لاروهای بید است.
  • از بین رفتن بافت زمینی بخشی از فرش. زیرا بید از انتهای الیاف شروع به خوردن آن می‌کند و به همین دلیل الیاف آن قسمت از فرش که توسط بید خورده شده است به راحتی با دست کشیدن یا جارو کردن کنده خواهد شد.

چطور از بیدزدگی فرش جلوگیری کنیم؟

چطور از بیدزدگی فرش جلوگیری کنیم؟

  • سعی کنید فرش یا تابلو فرش خود را به طور مکرر بررسی کنید یا دوره زمانی برای بررسی بعدی آن‌ها در نظر بگیرد. همچنین توصیه می‌شود هفته‌ای یک بار آن‌ها را جارو بزنید.
  • اگر می‌خواهید برای مدتی فرش خود را انبار کنید و قصد استفاده کردن از آن را ندارید، اول سعی کنید گرد و خاک آن را بگیرید. همینطور می‌توانید از مواد ضدعفونی کننده برای ضدعفونی کردن فرش خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید از نفتالین برای نتیجه‌گیری بهتر بهره بگیرید.
  • اگر قصد استفاده از نفتالین را دارید باید بدانید که شرط بهره‌گیری از آن استفاده از دستکش و ماسک فیلتردار است که سلامتی شما را تضمین کند. زیرا استشمام بوی نفتالین خسارت زیادی به دنبال دارد. برای آنکه نفتالین را لابه لای فرش قرار دهید بهتر است از محیطی آزاد برای انجام این کار بهره گیرید.
  • اگر در داخل فرش نفتالین گذاشتید توجه داشته باشید که آن را در جایی جدا از مکان‌های پرتردد در خانه بگذارید یا از انبار جهت این کار استفاده کنید.

اگر آثار بیدزدگی روی فرش مشاهده کردیم چه کنیم؟

اگر نشانه‌هایی حاکی از بید زدگی روی فرش خود مشاهده کردید سریعا دست به کار شوید. باید از محلول ضد بید استفاده کنید و قسمت‌هایی را که دچار بید زدگی شده‌اند با محلول گفته شده شستشو دهید . استفاده از حشره کش هم می‌تواند موثر واقع شود و از حشرات موذی جلوگیری کند. نکته‌ای که باید رعایت کنید به هنگام استفاده از محلول ضد بید است، که باید از دستکش استفاده کنید و بهتر است محیط را برای مدتی ترک کنید و بعد باید فرش خود را به یک رفوگر ماهر بسپارید . حال اگر سطح زیادی از فرش دچار بیدزدگی شده است، باید ابتدا سم پاشی صورت گیرد و بعد باید از یک قالیشویی معتبر جهت شستشوی فرش خود کمک گیرید. در ادامه به یک رفوگر بسپارید که اینجا هم پیشنهاد ما قالیشویی توحید است که می‌توانند خدمات شستشوی مبل، فرش و موکت  را برای شما حتی در محل هم انجام دهند و خدمات رفوگری و ترمیمی فرش شما، زیر نظر کارشناسان این مرکز انجام خواهد شد.